DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

2020. gada pārskatā apkopoti CFLA darba rezultāti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) 2020. gada pārskatā ir apkopojusi nozīmīgāko informāciju par aģentūras paveikto aizvadītajā gadā, kas zīmīgs ar ārkārtējās situācijas dēļ ieviestām pārmaiņām,  nodrošinot Eiropas Savienības (ES) fondu programmu īstenošanu – projektu atlasi, līgumu slēgšanu, projektu uzraudzību un izdevumu atbilstības kontroli.

CFLA direktore Anita Krūmiņa: “Aizvadītais, 2020., gads gan vispārēji, gan, protams, arī CFLA vēsturē paliks ierakstīts kā ārkārtējs. COVID-19 pandēmija nesa virkni izmaiņu mūsu visu darba un personiskās dzīves plānošanā un organizēšanā. Tā noteica dažādus īsāka un garāka perioda ierobežojumus, pieprasot domāšanas maiņu un kardināli koriģējot ikdienas paradumus un praksi arī fondu projektu ieviešanā un uzraudzībā. Kā iestāde atskatīties uz izaicinājumiem bagāto pielāgošanās periodu mēs šobrīd varam ar gandarījumu un lepnumu – proti, visus nepieciešamos darba pārorganizēšanas procesus mums izdevās veikt ātri, efektīvi un kvalitatīvi. CFLA bija viena no burtiski pāris valsts pārvaldes iestādēm Latvijā, kas eksprestempā spēja pārslēgties no klātienes darba uz attālināto pieeju, nodrošinot pilnīgi visus procesus un pakalpojumu sniegšanu neklātienē.”

ES fondu investīciju progress

Neraugoties uz globālās pandēmijas izraisīto krīzi, Latvijā kopējiem spēkiem arī 2020.gadā esam nodrošinājuši ikgadējo ES fondu investīciju apjomu ne mazāku kā iepriekšējā gadā -  CFLA 2020. gadā projektu īstenotājiem no ES fondu līdzekļiem izmaksājusi 602,8 miljonus eiro  - 112% no plānota apmēra -, un visā plānošanas periodā par jau veiktajām investīcijām līdz 2020. gada beigām ir izmaksāti jau 2,4 miljardi eiro. 2020.gadā turpinājās atlašu izsludināšana dažādās ES fondu programmās - kopumā 2020.gadā izsludinātas 19 jaunas projektu iesniegumu atlases par vairāk kā 192 milj. eiro no ES fondu finansējuma kopsummas. Pagājušajā gadā noslēgti 263 līgumi par 211 milj. eiro (ES fondu finansējuma daļa,  pabeigta 391 līgumu īstenošana, kumulatīvi - 765.

CFLA komunikācija un informatīvie pasākumi

2020.gada maijā tapis īpašs tematiskais žurnāla “Jurista vārds” numurs veltīts ES fondu ieguldījumiem, kur visu rakstu autori bija CFLA darbinieki. Saistībā ar ES fondu jautājumiem un PPP aktualitātēm informācija CFLA informāciju sniegusi ap 50 dažādos pasākumos – konferencēs, semināros u.c., ko klātienē vai apmeklējuši gandrīz 3000 interesentu. Informatīvie pasākumi veidoti gan individuālu projektu, gan ES fondu programmu līmenī, aplūkojot un analizējot aktuālos jautājumos no projektu iesniegumu sagatavošanas līdz ieviešanai un rezultātu sasniegšanai. Skatītāju ziņā lielākais un saturiski visplašākais 2020. komunikācijas pasākums bija novembrī organizētā tiešsaistes konference "Publiskā un privātā partnerība - šodienas iespēja nākotnei". Konferencē uzstājās gan starptautiski eksperti, stāstot par PPP tendencēm un piemēriem Eiropā, gan Latvijas speciālisti PPP jautājumos, analizējot dažādus ar šo jomu saistītus aspektus, kā arī informējot par aktualitātēm, PPP modeļa pamatprincipiem un normatīvo regulējumu, to tiešsaistē un videoierakstā noskatījušies ap 1700 interesentu.

Klientu novērtējums - atzinīgs

Pētījumu centra SKDS veiktajā CFLA klientu 2020.gada aptaujā respondenti vēl biežāk nekā iepriekšējos periodos bija snieguši atzinīgu vērtējumu, tajā skaitā, vērtējot principa “konsultē vispirms” ievērošanu. Lūgti novērtēt, cik apmierināti klienti ir ar CFLA pakalpojumiem kopumā, 90% klientu 10 ballu skalā snieguši pozitīvu vērtējumu. Savukārt, analizējot un apkopojot klientu atbildes par dažādiem pakalpojumu un saskarsmes aspektiem, kopējais aprēķinātais apmierinātības līmenis pēdējo trīs gadu laikā ir izaudzis no 77% līdz pat 82%.

Pārskatā var iepazīties ar nozīmīgāko informāciju par CFLA un paveikto 2020. gadā - izpildītajiem uzdevumiem, būtiskākajām izmaiņām CFLA darbībā, CFLA budžeta izlietojumu, rezultatīvajiem rādītājiem un to sasniegšanas progresu, svarīgākajām aktualitātēm, kā arī plānoto 2021. gadam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI