DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja pateicas Lietuvas vēstniekam par personīgo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 12.jūlijā, tiekoties ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Artūru Žurausku (Artūras Žurauskas), pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu abu valstu sadarbības un parlamentārā dialoga stiprināšanā. Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Vēstnieka kadences laikā aizvadītajos piecos gados ir attīstīts aktīvs Latvijas un Lietuvas politiskais dialogs un ir notikusi regulāra vizīšu apmaiņa, tostarp aktīvi sadarbojoties arī Covid-19 pandēmijas laikā. Veiksmīgu sadarbību apliecina arī pagājušajā nedēļā Rīgā notikusī Baltijas valstu parlamentu spīkeru tikšanās.  Tāpat vēstnieka pilnvaru laikā kopīgi atzīmējām abām valstīm nozīmīgas gadadienas - Latvijas Republikas un atjaunotās Lietuvas valsts simtgadi, mūsu diplomātisko attiecību izveidošanas simtgadi, kā arī Baltijas ceļa 30.gadadienu, sacīja I.Mūrniece.

Tikšanās laikā puses pārrunāja nākošā ziņojuma par Latvijas un Lietuvas sadarbības perspektīvām sagatavošanas gaitu, īpaši uzsverot plašās iespējas izglītības un kultūras jomās.

Vēstnieks A.Žurausks akreditēts Latvijā 2016.gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI