DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Aizsardzības ministrs parakstīs līgumu ar Ventspils Augstskolu par līdzfinansējumu Irbenes radioteleskopa uzturēšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 12. jūlijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš parakstīs līgumu par aizsardzības nozares līdzfinansējuma piešķiršanu Irbenes radioteleskopa uzturēšanai.

“Līguma parakstīšana ar Ventspils Augstskolu ir kārtējais apliecinājums tam, ka aizsardzības nozare mērķtiecīgi raugās uz pašmāju militārās zinātnes un industrijas attīstību.  Mūsu augstākās izglītības iestādēs studē un strādā austa līmeņa profesionāļi. Izmantojot tik unikālus resursus kā Irbenes radioteleskopu, mūsu zinātnieki spēj nākt klajā ar jaunām inovācijām, kas vienlaikus sniedz plašākas iespējas vietējiem industrijas uzņēmumiem,” norāda aizsardzības ministrs A. Pabriks.

Saskaņā ar līgumu, Aizsardzības ministrija radioteleskopa uzturēšanas izmaksu daļējai segšanai no 2021. līdz 2023. gadam atvēlēs ne vairāk kā 1 050 000 eiro jeb 350 000 eiro ik gadu. Ventspils Augstskolai būs jāsniedz Aizsardzības ministrijai tāmes par piešķirto līdzekļu izlietošanu.

Jau ziņots, ka aizsardzības ministrs A. Pabriks šī gada 30. aprīlī vizītē apmeklēja Irbenes radioteleskopu, kur parakstīja nodomu vēstuli ar Ventspils Augstskolas rektoru K. Krēsliņu par sadarbību Irbenes radioteleskopa infrastruktūras izmantošanā.

Savukārt 29. jūnijā Ministru kabinets apstiprināja aizsardzības budžeta līdzekļu novirzīšanu Irbenes radioteleskopa uzturēšanas izmaksu daļējai segšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI