DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

M. Staķis: Rīgas sabiedriskajam transportam jābūt draudzīgam gan videi, gan pasažieriem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas sabiedriskajam transportam jākļūst aizvien draudzīgākam videi un ērtākam galvaspilsētas pasažieriem. Tā uzsver Rīgas domes vadības pārstāvji, kuri piektdien, 9. jūlijā, apmeklēja Rīgas sabiedrisko pārvadātāju un tikās ar tā vadību un darbiniekiem.

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis, Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange un citi Rīgas domes pārstāvji apmeklēja pašvaldības uzņēmuma plašo saimniecību, kā arī uzklausīja “Rīgas satiksmes” vadības vīziju par uzņēmuma tālākajiem attīstības virzieniem.

Pašvaldības amatpersonas viesojās vēsturiskajā 5. tramvaju depo ēkā un iepazinās ar tās rekonstrukcijas plāniem, kā arī apskatīja jauno tramvaju remontu cehu. Tāpat domnieki aplūkoja satiksmes vadības centru, no kura dispečeri koordinē sabiedriskā transporta kustību un 6.autobusu parku. Vizītes laikā Rīgas domes pārstāvji iepazinās arī ar 7. tramvaja maršruta infrastruktūras pielāgošanu zemās grīdas tramvajam un apmeklēja ūdeņraža staciju Vienības gatvē.

““Rīgas satiksmei” ir jāvirzās uz klimatneitralitāti un sabiedriskā transporta īpatsvara būtisku palielināšanu iedzīvotāju pārvietošanās paradumos. Tas nozīmē, ka transportam jākļūst draudzīgākam gan videi, gan pasažierim. Rīgas sabiedriskā transporta parka atjaunošana, investējot elektroautobusos un zemās grīdas tramvajos, būs vēl viens būtisks izaicinājums. Un, visbeidzot, veiksmīga “Rīgas satiksmes” integrācija ar dzelzceļa satiksmi ir tas, ko rīdzinieki gaida jau sen!” – tā uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā šogad atbalstīts “Rīgas satiksmes” vispārējais stratēģiskais mērķis. Tas paredz, ka “Rīgas satiksmei” jāsniedz videi draudzīgus, drošus, integrētus un efektīvus mobilitātes pakalpojumus Rīgā un tās metropoles areālā, un jāpiedalās Rīgas pilsētas transporta infrastruktūras uzturēšanā un attīstīšanā.

Līdz 2021. gada beigām ir Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrībām ir jāaktualizē savas vidēja termiņa stratēģijas, pārskatot un uzstādot jaunus finanšu un nefinanšu mērķus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI