DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Anita Muižniece tiekas ar Polijas vēstnieci Latvijā Moniku Mihališinu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 2021. gada 9. jūlijā, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece tikās ar Polijas vēstnieci Latvijā  Moniku Mihališinu. Sarunā ministre izteica atzinību Polijas vēstniecībai Latvijā  un Polijas Republikai par sadarbību kultūras un izglītības jomā, rūpēm un atbalstu poļu skolām un pedagogiem, kā arī par ieguldījumu izglītības iestāžu attīstībā.

Pamatojoties uz noslēgto līgumu starp Polijas un Latvijas valdību par sadarbību kultūras un izglītības jomā, Latvijā  ik gadu tiek nodrošināti Polijas viesskolotāji Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolā, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā, Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijā, Krāslavas grāfu Plāteru vārdā nosauktajā Poļu pamatskolā un Daugavpils 29.pirmsskolas izglītības  iestādē.  2021./2022. mācību gadā Polija  darbam izglītības iestādēs Latvijā plāno norīkot 18 pedagogus, kuri pirmsskolas, pamatskolas un vidusskolas posmā mācīs poļu valodu un literatūru, un Polijas vēsturi.

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par izglītības iestāžu attīstību, izglītības programmu īstenošanu, Polijas rīkotajiem pedagogu profesionālās meistarības kursiem, atbalstu skolēniem, kuri uzsāks mācības 1.klasē 2021.gada 1.septembrī. Tika nolemts turpināt Izglītības un zinātnes ministrijas  un Polijas vēstniecības Latvijā organizētās  sanāksmes, lai kopīgi ar  Valsts izglītības satura centru un Izglītības kvalitātes valsts dienestu pārrunātu katras izglītības iestādes  mācību plānu, kas atbilst skolas noteiktajām prioritātēm. Plānots, ka nākamā IZM Konsultatīvās padomes mazākumtautības izglītības jautājumos sēde  notiks J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI