DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Topošās Rakstniecības un mūzikas muzeja mājvietas atjaunošanu veiks AS “UPB”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

VAS „Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) iepirkumā Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) topošās ekspozīcijas mājvietas – vēsturiskā nama Rīgā, Mārstaļu ielā 6 atjaunošanai starp 6 pretendentiem par saimnieciski izdevīgāko atzīts AS “UPB” piedāvājums ar līguma cenu 2,98 miljoni eiro (bez PVN). Ja nebūs pārsūdzību, slēgsim līgumu un vasarā uzsāksim būvdarbus, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griskevičs.

Plānots, ka 2022. gada nogalē ēka Mārstaļu ielā 6, Rīgā kļūs par RMM pārstāvētajām abām radošajām nozarēm – latviešu rakstniecībai un mūzikai – veltītas ekspozīcijas mājvietu, kur saistošus stāstus un aizraujošas leģendas atradīs gan bērni, gan jaunieši, gan pieaugušie, gan profesionāļi, gan vienkārši garāmgājēji un tūristi. Atjaunošanas gaitā muzejs iegūs mūsdienīgas telpas, kas pielāgotas ekspozīcijas vajadzībām un nama fasāde, restauratoru darba rezultātā, atgūs sākotnējo spožumu un kļūs par vienu no Vecrīgas pērlēm. Kamēr ēkā notiek atjaunošanas darbi, sabiedrībai ir iespēja noskatīties video stāstu par ēku Mārstaļu ielā 6, tās vēstures lappusēm, esošo situāciju un nākotnes vīziju video.

Pandēmijas apstākļos, ievērojot piesardzības un drošības prasības, VNĪ vadībā turpinās darbs pie 43 dažādiem valstiski nozīmīgiem būvniecības objektiem ar kopējo budžetu 156 miljoni eiro. Kapitālsabiedrība ir viens no 23 Latvijas uzņēmumiem, kas šogad Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta „Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēmis augstāko platīna godalgu, apliecinot labu pārvaldību un savas darbības ilgtspēju. VNĪ dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI