DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Šonakt ugunsgrēkā Gulbenes novadā cieta cilvēks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.jūlija plkst. 06.30 līdz 8.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 53 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst.00.44 tika saņemts izsaukums Gulbenes novadā, kur dega vienstāva koka dzīvojamā māja 80m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ēkas jumts jau bija iebrucis. Plkst.05.50 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzēšanas darbos piedalījās arī Druvienas pašvaldības ugunsdzēsēju formējuma pārstāvji.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji turpināja dzēst ugunsgrēku Ventspils novada Piltenes pagastā, kur dega angāra tipa būve pilnā 1200m2 platībā, kurā atrodas ap 1000 siena ruļļu, kā arī steidzās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sausā zāle, piededzis ēdiens, dzīvojamā māja, vieglā automašīna, traktors mežā, šķūnis.

Vakar Limbažu novadā ugunsdzēsēji glābēji nogādāja krastā divus cilvēkus, kuri uz piepūšamā matrača bija iepūsti jūrā – apmēram vienu kilometru no krasta. Katrs cilvēks pats ir atbildīgs par savu rīcību un izvēli, tomēr atgādinām, ka piepūšamai matracis nav drošs līdzeklis, lai pārvietotos pa ūdeni! Šāda veida izklaides varēja maksāt dzīvību! Matracis nav kontrolējams peldlīdzeklis, bet peldētājiem nav zināšanu nedz par straumēm, nedz piekrastes vējiem, kas nes jūrā, kur varētu būt stindzinoši auksts ūdens, kas gadījumā, ja matracis apgāztos, izpeldēšanu krastā padarītu teju neiespējamu.

VUGD atgādina – lai patīkama laika pavadīšana atpūtā pie un uz ūdens nepārvērstos traģēdijā, esiet piesardzīgi un rūpējieties par savu un līdzcilvēku drošību!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI