DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

I. Mūrniece pateicas par Spānijas ieguldījumu Baltijas drošības stiprināšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latviju un Spāniju vieno cieša sadarbība Eiropas Savienībā (ES) un NATO. Vēlos pateikties par Spānijas kā mūsu NATO sabiedrotās nozīmīgo ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā. Mēs kopīgiem spēkiem sargājam ES un NATO austrumu robežu, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, trešdien, 7.jūlijā, parlamentā tiekoties ar Spānijas Karalistes premjerministru Pedro Sančesu (Pedro Sánchez Pérez-Castejón).

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Spānijas premjerministra vizīti gadā, kad atzīmējam simtgadi kopš Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību nodibināšanas un aprit trīsdesmit gadi kopš to atjaunošanas.

Uzsverot parlamentārās diplomātijas nozīmi, I.Mūrniece apliecināja ieinteresētību turpināt aktīvu parlamentu priekšsēdētāju dialogu, kā arī paplašināt sadarbību starp abu valstu parlamentu komisijām ārlietu un ES jautājumos.

Pievēršoties drošības jautājumiem, Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par apjomīgo Spānijas kontingenta dalību NATO kaujas grupā Latvijā un regulāro dalību NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijās. Puses pārsprieda arī jaunos drošības izaicinājumus Eiropā, īpaši izceļot nepieciešamību stiprināt sadarbību kiberdrošības jautājumos un cīņā pret dezinformāciju.

Tāpat tikšanās laikā puses pievērsās aktuālajiem ES jautājumiem saistībā ar nelegālās migrācijas izaicinājumiem pie ES ārējām robežām.

Sarunā ar Spānijas Karalistes premjerministru piedalījās arī Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Spānijas parlamentu vadītāja vietnieks Jānis Vucāns.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI