DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Krāšņas lellītes tautastērpos Krišjāņa Barona muzejā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Krišjāņa Barona muzejs Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 3-5, līdz 10. augustam aicina aplūkot divas izstādes: “Mārīte. Lellītes. Dzīves stāstiņi” un “Kārkli. Kārkli. Kārkli.” Tajās eksponētas Mārītes Kārkliņas gatavotas lellītes un lellīšu tautastērpu kolekcija, kā arī Ilzes Kārkliņas kārklu pinumi.

“Izstādē “Mārīte. Lellītes. Dzīves stāstiņi” aplūkojamas Mārītes Kārkliņas gatavotās tautumeitas un dēli no visiem Latvijas novadiem, kuri ieradušies Rīgā uz saviem Dziesmu svētkiem,” stāsta muzeja vadītāja Rūta Kārkliņa. M. Kārkliņa izgatavojusi ne tikai košus tautastērpus, bet arī uzšuvusi lellītes, kas, kopīgi rotaļājoties, veido nelielas ainiņas – ap ugunskuru dejā griežas līgotāji, bet turpat netālu atrodas Krišjāņa Barona lellīte gan bērnībā, gan arī jau kopā ar sievu Dārtu.

Izstādi papildina īsas video filmiņas, kurā redzams, kā M. Kārkliņa gatavo lellītes: cik smalks un rūpīgs ir acu piešūšanas darbs, kā top lellīšu tērpu detaļas.

Savukārt izstādē “Kārkli. Kārkli. Kārkli” aplūkojami Ilzes Kārkliņas meistarstiķi – no kārkliem darināti dažādi dekori, kas, savīti dažādās formās un priekšmetos, veido arī interesantas spēles ar gaismu.

Vairāk informācijas: Krišjāņa Barona muzejs, tālr. +371 67284265, +371 29120216, e-pasts: barons@memorialiemuzeji.lv vai ruta.karklina@memorialiemuzeji.lv.

Publicitātes attēls

Publicitātes attēls

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI