DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

“Foto Marīna 2021” Raiņa un Aspazijas vasarnīcā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā no 10. jūlija līdz 31. augustam apskatāma izstāde “Foto Marīna 2021”. Izstāde noris jūras tematikai veltītajās mākslas biennāles “Marīna 2021” ietvaros.

Aktualizējot biennāles tēmu “Es un jūra”, Jūrmalas fotostudija “Aspazija” rīko vērienīgu izstādi trijās norises vietās. Pirmo reizi lielformāta darbi izvietoti arī brīvā dabā, lieliski sadzīvojot ar pilsētas ainavu.

Izstādē tradicionāli vienojas Latvijas fotoklubi no dažādām Latvijas vietām: fotoklubs “Rīga”, “Āgenskalns”, Daugavpils foto studija “Ezerzeme-F”, Liepājas tautas foto studija “Fotast”, Talsu fotoklubs, Ventspils fotoklubi “Moments” un “Kaktuss”, Ventspils novada fotoklubs “Kursa”, fotoklubs “Ogre”, Gailīšu pagasta fotoklubs “Perspektīva”, fotostudija “Aspazija”. Ar darbiem skatītājus priecē arī foto lielmeistari Valdis Brauns, Dainis Rozentāls un citi.

Fotoklubu un studiju darbība Latvijā aizsākās 1962. gadā ar Rīgas fotokluba dibināšanu. Fotostudijās satikās spēcīgas, radošas personības, veidojās estētiskie kritēriji, noritēja intensīva informācijas un viedokļu apmaiņa, valdīja radošā spriedze. Regulāri tika rīkotas izstādes, veidojot izpratni par fotogrāfiju kā mākslas darbu. Arī mūsdienās fotostudijas un fotoklubi Latvijā uztur šīs tradīcijas.

Saistībā ar aktuālajām prasībām Covid-19 izplatības ierobežošanai, Raiņa un Aspazijas vasarnīca uzņem tikai individuālus apmeklētājus un vienas mājsaimniecības locekļus. Lūdzam neapmeklēt muzeju, ja jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi, noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai stingra izolācija. Muzejam ir tiesības personām ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm liegt ieeju muzejā un aicināt tās atstāt muzeju. Ikvienam muzeja apmeklētājam jālieto mutes un deguna aizsegs. Maksimālais apmeklētāju skaits muzejā ir 25 cilvēki.

Vairāk informācijas: Fotostudijas “Aspazija” vadītāja Una Liberte, tālr. 22009962

“Fotomarīna 2021” norises vietas:

RAIŅA UN ASPAZIJAS VASARNĪCA

Jāņa Pliekšāna iela 7, Majori

Darba laiks: Sv. – P. slēgts | O. 10.00–17.00 | T. 12.00–19.00 |

C. 10.00–17.00 | P. 10.00–17.00 | S. 10.00–17.00

KAUGURU KULTŪRAS NAMS

Raiņa iela 110, Kauguri

Darba laiks: Sv. slēgts | P. – S. 10.00–18.00

DUBULTU KULTŪRAS KVARTĀLS, atpūtas zona pie Jūrmalas Centrālās

bibliotēkas, Strēlnieku prospekts 30, Jaundubulti

Darba laiks: P. – Sv. 10.00–20.00

www.facebook.com/fotoaspazija

Kuivižu zvejnieki

Foto: Valdis Brauns

Domu salas

Foto: Una Liberte

Savādā jūra

Foto: Ilze Ozola

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI