DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Piešķir papildu 1,1 miljonu eiro LNOB kompleksa izveidei Meirānu ielā 2, Rīgā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Ministru kabinets 6. jūlijā atbalstīja papildu finansējuma piešķiršanu no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 1 105 445 eiro apmērā Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) skatuves mākslu dekorāciju darbnīcu un mēģinājumu zāļu kompleksa būvniecībai Meirānu ielā 2, Rīgā.

Jaunā kompleksa būvniecībai Kultūras ministrija jau piesaistījusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 4 249 975,00 eiro apmērā un valsts budžeta finansējumu 749 995,59 eiro apmērā. LNOB personālam tiks izveidotas telpas 5 700 kvadrātmetru platībā dekorāciju glabāšanai, izgatavošanai un mēģinājumiem, vienlaikus labiekārtojot un apzaļumojot apkārtējo teritoriju un tādējādi atdzīvinot Šķirotavas apkaimi. Projekta rezultātā iecerēts veicināt kultūras aktivitāšu pieejamību Šķirotavas un tuvāko apkaimju iedzīvotājiem, kā arī privāto investīciju piesaisti, sakārtojot daļu no apkaimes teritorijas.

Papildus no valsts budžeta piešķirto finansējumu paredzēts izmantot ēkas projektēšanas, būvdarbu, autoruzraudzības un būvuzraudzības, un citu ar projektu saistītu izmaksu segšanai.

Jūnijā noslēdzās LNOB dekorāciju darbnīcu un mēģinājumu zāļu kompleksa būvniecības konkurss, kurā par saimnieciski izdevīgāko atzīts būvuzņēmēja SIA “VELVE” piedāvājums par 6,13 miljoniem eiro. Kā iepriekš ziņots, būvdarbus Meirānu ielā 2 paredzēts sākt šī gada rudenī, un tie varētu noslēgties 2023. gada nogalē. LNOB kompleksa izveidi īsteno valsts akciju sabiedrība “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ).

“Latvijas Nacionālā opera un balets pateicas ikvienam, kurš pielicis savu roku un sniedzis atbalstu tam, lai iecerētais projekts pārtaptu realitātē un ar nepacietību gaidām darbu uzsākšanu. Latvijas Nacionālās operas pārbūves 3.kārta, kurā bija paredzēta dekorāciju darbnīcu un mēģinājumu zāles izveide, diemžēl netika īstenota, un šis komplekss ļaus atrisināt gadiem ilgušās problēmas ar telpu noslodzi, kā arī darba apstākļiem mūsu meistariem,” akcentē LNOB valdes loceklis Sandis Voldiņš.

Paralēli LNOB dekorāciju darbnīcu un mēģinājumu zāļu kompleksa izveidei VNĪ īsteno vēl divu radošo kvartālu izveidi – Miera ielā taps Tabakas fabrikas kvartāls, kas 1. posmā tiks attīstīts Latvijas Kultūras akadēmijas un Radošo industriju biznesa inkubatora vajadzībām, savukārt pavisam netālu, pārbūvējot kādreizējo Rīgas Vieglās rūpniecības tehnikuma ēku Rīgā, A. Briāna ielā 13, taps modernas prototipēšanas darbnīcas “Riga Makerspace” PIKC “Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola” un Latvijas Mākslas akadēmijas vajadzībām.

Visi trīs projekti tiek finansēti no Kultūras ministrijas piesaistītajiem ERAF līdzekļiem specifiskā atbalsta mērķa 5.6.1. “Veicināt Rīgas pilsētas revitalizāciju, nodrošinot teritorijas efektīvu sociālekonomisko izmantošanu” ietvaros un valsts budžeta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI