DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Kravas vilcienā atklāj 420 000 kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas, veicot kravas vilciena kontroli, novērsa 420 000 cigarešu (21 000 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas metāla stiepļu ruļļos.  

Vakar, 2021. gada 5.jūlijā, Daugavpils preču stacijā muitas amatpersonas veica vagona ar stiepļu kravu kontroli. Vilciens robežu šķērsoja Indras muitas kontroles punktā, kur vilciena sastāva pārbaudes laikā Valsts robežsardzes amatpersonai radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonā.

Tas tika novirzīts uz padziļinātu kontroli Daugavpils preču stacijā. Saskaņā ar pavaddokumentiem krava – dzelzs vai neleģēta metāla stieple ruļļos – bija nosūtīta no Ukrainas saņēmējam Igaunijā.

Muitas fiziskās kontroles laikā tika konstatēts, ka stiepļu ruļļos ir paslēpti polietilēnā ietīti iepakojumi ar cigaretēm. Kopā izņemti 420 000 cigarešu "Premjer" un "NZ Gold" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI