DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Vasaras sezonā lidosta “Rīga” piedāvā plašu galamērķu klāstu drošiem ceļojumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Paplašinoties vakcinācijas aptverei un mazinoties ar Covid-19 saistītajiem ceļošanas ierobežojumiem, lidosta “Rīga” Baltijas valstu pasažieriem vasaras sezonā piedāvā plašu maršrutu tīklu ar vairāk nekā 95 galamērķiem.

Kopumā lidojumus no Rīgas šovasar plāno piedāvāt 12 regulāro pasažieru pārvadājumu lidsabiedrības un divi čarterlidojumu pārvadātāji. Līdztekus lielākajam pārvadātājam – nacionālajai lidsabiedrībai “airBaltic” darbu lidostā “Rīga” ir atsākušas vai tuvākajā laikā plāno atsākt arī  Somijas lidsabiedrība “Finnair”, Polijas pārvadātājs LOT, Vācijas aviokompānija “Lufthansa”, Īrijas un Ungārijas zemo cenu pārvadātāji “Ryanair” un “Wizzair”, Turcijas aviokompānija “Turkish Airlines”, Uzbekistānas lidsabiedrība “Uzbekistan Airways”, Norvēģijas zemo cenu lidsabiedrība “Norwegian” un Krievijas pārvadātāji “Aeroflot” un “Pobeda”.

Pēc 14 gadu pārtraukuma šovasar lidostā “Rīga” atgriezīsies arī Lielbritānijas aviokompānija “British Airways”, kas augustā plāno uzsākt lidojumus uz Londonas Hītrovas lidostu.

Savukārt regulāros čarterlidojumus no Rīgas šovasar piedāvā “Aegean Airlines” un “Smartlynx”.

Lidostas “Rīga” plašajā maršrutu tīklā ir gan nozīmīgākie Eiropas gaisa satiksmes centri, gan iecienīti darījumu, atpūtas un kultūras galamērķi Eiropā un Āzijā. Sezonas jaunumu topā ir Egejas jūras sala Santorine, Itālijas kultūras un arhitektūras pērles Neapole un Piza, Vidusjūras apskalotās Spānijas pilsētas Alikante un Valensija, Tenerife Kanāriju salās un  krāšņā un eksotiskā Dubaija.

Savukārt tranzīta ceļotājiem lidosta “Rīga” piedāvā ērtas un ātras pārsēšanās iespējas ceļojumiem uz tālākiem galamērķiem.

Vienlaikus lidosta atgādina, ka pandēmijas ierobežojumu dēļ Latvijā un citās valstīs ceļotājiem īpaši rūpīgi jāiepazīstas ar prasībām, kuras izvirzītas ceļojuma pārsēšanās punktos un galamērķī. Šīs prasības var ietvert gan prasību pēc digitālā ES Covid-19 sertifikāta vai cita apliecinājuma par vakcināciju vai pārslimošanu, gan nepieciešamību pirms lidojuma veikt Covid-19 testu, gan pārvietošanās un pašizolācijas ierobežojumus. Trūkstot kādam no nepieciešamajiem dokumentiem, lidojums pasažierim var tikt atteikts.

Informāciju par ārvalstu izvirzītajām prasībām ceļotājiem var noskaidrot Ārlietu ministrijas mājas lapā, vietnē www.reopen.europa.eu vai attiecīgās valsts vēstniecībā. Savukārt to, kādi nosacījumi izvirzīti ieceļošanai Latvijā, var uzzināt lidostas mājas lapā sadaļā Covid-19: BUJ.

Lidosta arī atgādina, ka ceļotājiem savlaicīgi jāierodas uz savu lidojumu, īpaši tad, ja pasažieris vēlas izmantot iespēju pirms lidojuma nodot Covid-19 testu. Tāpat ceļotājiem jārēķinās, ka pirmslidojuma procedūru nokārtošana šobrīd aizņem ilgāku laiku nekā ierasts, jo ir būtiski pieaudzis pārbaudāmo dokumentu apjoms. Lai dokumentu pārbaudes process noritētu raitāk, lidosta aicina pasažierus visus ceļošanai nepieciešamos dokumentus apkopot vienuviet papīra vai elektroniskā formātā, un jau savlaicīgi sagatavot uzrādīšanai.

Lai ceļojums būtu drošs un patīkams, lidosta arī aicina pasažierus rūpīgi ievērot epidemioloģiskās drošības prasības lidostā un lidojuma laikā – nēsāt masku, dezinficēt rokas un ievērot distanci.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI