DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš ar FIBA ģenerālsekretāru pārrunā gaidāmo U19 Pasaules kausa izcīņas norisi Latvijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piektdien, 2. jūlijā, tiekoties ar Starptautiskās Basketbola federācijas (International Basketball Federation – FIBA) ģenerālsekretāru Andreu Zagkli (Andreas Zagklis), pārrunāja gatavību U19 Pasaules kausa izcīņai, kura norisināsies Latvijā, kā arī pateicās FIBA ģenerālsekretāram par teicamu sadarbību ar Latvijas Basketbola savienību (LBS).

Sarunā piedalījās arī LBS prezidents Raimonds Vējonis un ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Tikšanās laikā puses pārrunāja gaidāmo U19 Pasaules kausa izcīņu basketbolā jauniešiem, kas sāksies sestdien, 3. jūlijā, un norisināsies Rīgā un Daugavpilī. Prestižajā turnīrā piedalīsies komandas no visas pasaules. FIBA ģenerālsekretārs informēja, ka turnīra drošai norisei ir izstrādāts un tiek ievērots īpašs drošības protokols, ņemot vērā, ka tas notiek Covid-19 pandēmijas laikā. Turnīrs norisināsies ar skatītāju klātbūtni - spēles klātienē varēs apmeklēt tikai tie skatītāji, kuri var uzrādīt Latvijā atzītu sadarbspējīgu vakcinācijas pret Covid-19 vai Covid-19 pārslimošanas sertifikātu.  

Šis turnīrs pēdējā gada laikā būs jau ceturtās sacensības Latvijā, kas organizētas sadarbībā ar FIBA,  – gada sākumā norisinājās divi Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīri vīriešiem un viens sievietēm. Latvijas puse saņēma atzinīgus vārdus ne tikai par spēju organizēt starptautiska līmeņa sacensības, bet arī par Latvijas 3x3 basketbola izlases sniegumu un nopelnīto ceļazīmi dalībai Tokijas vasaras olimpiskajās spēlēs šogad.

K. Kariņš tikšanās laikā pateicās FIBA ģenerālsekretāram par teicamo sadarbību, tostarp par FIBA sniegto finansiālo atbalstu turnīra norisei, kā arī pausto gatavību sniegt papildu atbalstu LBS.  A.Zagklis atzinīgi novērtēja valdības sniegto atbalstu U19 Pasaules kausa izcīņas organizēšanai, kas ir būtisks šāda mēroga pasākuma noorganizēšanai.

Ministru prezidents ar FIBA un LBS pārstāvjiem arī pārrunāja basketbola infrastruktūras attīstību Latvijā. K. Kariņš uzsvēra, ka Latvijā basketbols ir iecienīts un populārs sporta veids. Pēdējo gadu laikā daudz darīts, lai uzlabotu basketbola pieejamību reģionos. Valdība šogad un nākamgad ir rezervējusi finansējumu, lai Rīgā uzsāktu Komandu sporta spēļu halles, ko dēvē arī par “basketbola mājām”, projekta īstenošanu, kuru iecerēts pabeigt 2023. gadā. 

Tāpat tika pārrunāta LBS iecere piedalīties 2025.gada Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem rīkošanā. To plānots apspriest arī valdības līmenī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI