DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Eiropas Tiesību akadēmijas vadītājs pauž atbalstu TM iecerei veidot Tieslietu mācību centru

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 2.jūlijā, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar Eiropas Tiesību akadēmijas (ERA) direktoru Žanu Filipu Ražadu (Jean-Philippe Rageade), lai apspriestu vienota tiesnešu un prokuroru kvalifikācijas celšanas centra izvedi Latvijā.

Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka Tieslietu mācību centra izveide veicinās vienotu tiesnešu un prokuroru profesionālās kvalifikācijas līmeni, kā arī stiprinās mācību un pētniecības resursus.

Sarunas laikā J.Bordāns uzsvēra, ka mācību centra izveides mērķis ir veicināt vienotu tiesnešu un prokuroru izpratni par tiesību normu piemērošanu praksē, jo tas ir svarīgs priekšnoteikums kvalitatīvai lietu izmeklēšanai un iztiesāšanai. Šī iemesla dēļ nepieciešama vienota mācību institūcija, lai varētu koordinēti plānot nepieciešamās kvalifikācijas pilnveides programmas.

Savukārt Eiropas Tiesību akadēmijas direktors atzinīgi novērtēja līdzšinējo Latvijas juridisko profesiju pārstāvju iesaistīšanos mācību programmās Eiropas līmenī. Turklāt jau šobrīd Latvija ir viens no lielākajiem un aktīvākajiem ERA sadarbības partneriem. Vienlaikus Žans Filips Ražads izteica atbalstu Latvijas gatavībai stiprināt juridisko profesiju pārstāvju mācību procesa kapacitāti un kvalitāti. “Jau šobrīd Latvijai ir izcils pamats arī Tieslietu mācību centra izveidošanai,” uzsvēra ERA direktors.

PAPILDU INFORMĀCIJA

ERA ir vadošā mācību iestāde Eiropā, kas juridisko profesiju pārstāvjiem nodrošina apmācības visās Eiropas Savienības tiesību nozarēs. ERA ir viens no aktīvākajiem Tiesu administrācijas un Latvijas Tiesnešu mācību centra sadarbības partneriem. Kopš 2016.gada Latvija ir pārstāvēta ERA Vadības padomē, kas dod iespēju iesaistīties ERA stratēģijas un mācību programmu izstrādē, kā arī budžeta apstiprināšanā.

Turklāt 2018.gadā Tiesu administrācija parakstīja līgumu ar ERA par mācību īstenošanu ES jautājumos Latvijā, nodrošinot būtisku ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas ilgtspējīgā attīstībā. Četru gadu laikā dažādos tiesību politikas jautājumos plānots apmācīt 2350 tieslietu sistēmā strādājošo tiesnešu, tiesnešu palīgu, prokuroru, izmeklētāju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI