DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvijas zinātnieki var palīdzēt uzlabot vides situāciju pasaulē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

1. jūlijā Vīnē starptautiskā klimata samita “Austrian World Summit 21” laikā Valsts prezidents Egils Levits piedalījās augsta līmeņa paneļdiskusijā kopā ar ANO Klimata konferences prezidentu Aloku Šarmu un citiem politiķiem un klimata aktīvistiem.

Valsts prezidents diskusijā uzsvēra, ka “Latvija ir viena no zaļākajām valstīm Eiropā. Latvijā 40 % no enerģijas tiek saražoti no atjaunojamiem resursiem, un vairāk nekā pusi no Latvijas valsts teritorijas klāj meži”.

Valsts prezidents arī norādīja, ka “Latvija caurskata nodokļu sistēmu, lai atbalstītu ilgtspējības un klimata mērķus līdz 2030. un 2050. gadam, kā arī Latvija aktīvi virza klimata jautājumus Eiropas Savienības un Apvienoto Nāciju līmenī”.

Tāpat Valsts prezidents atzīmēja, ka Baltijas jūra ir viena no piesārņotākajām pasaulē un Latvijā tiek attīstīta jauna pieeja un projekti, lai veicinātu Baltijas jūras attīrīšanu caur zinātnes un tehnoloģiju stiprināšanu. Šādu pieredzi Latvija varētu piedāvāt arī citām valstīm klimata problēmu risināšanā.

Gan Valsts prezidents, gan citi samita līderi uzsvēra nepieciešamību paaugstināt sabiedrības izpratni par klimata krīzi, piesārņojumu un tā ietekmi uz katra cilvēka dzīvi, klimata politikas mērķiem.

Vairāk informācijas par “Austrian World Summit 21” saitē: https://www.austrianworldsummit.com/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI