DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija Ventspilī uzsāk administratīvos procesus par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 30.jūnijā ap pulksten 13.30 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas, patrulējot Ventspilī pamanīja mazu bērnu, kurš spēlējās ar lielākiem bērniem kādas mājas pagalmā. Likumsargi devās pie bērniem un uzzināja, ka mazākajam ir tikai 4 gadi, kamēr pārējiem – 11 un 12 gadi.

Zēna mamma atradās dzīvoklī un ar viņu tika veiktas pārrunas, izskaidrojot, ka līdz 7 gadu vecumam bērns nedrīkst atrāties bez vecāku uzraudzības vai bez pavadoņa, vai jaunieti, kurš sasnidzis 13 gadu vecumu un ir apsolījis bērnu pieskatīt. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par septiņu gadu vecumu nesasnieguša bērna atstāšanu bez uzraudzības, ja to izdarījusi persona, kura atbildīga par bērna uzraudzību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro.

Savukārt 27.jūnijā ap pulksten 11.30 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas Ventspilī, Zvaigžņu ielā apturēja automašīnu “Ford” un konstatēja, ka vīrietis to vadījis, būdams 1,37 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām – spēkā ir izmantošanas aizliegums. Vīrietis automašīnā nebija viens – ar viņu bija divi viņa mazgadīgie bērni. Šajā gadījumā par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām un, atrodoties alkohola reibumā, ir uzsākts kriminālprocess, taču par bērna uzraudzīšanu, atrodoties alkohola ietekmē, ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par bērna uzraudzīšanu, atrodoties alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, kas var ierobežot spējas nodrošināt bērna drošību un aizsardzību no iespējamiem bērna dzīvības un veselības apdraudējumiem, ja to izdarījusi persona, kura atbildīga par bērna uzraudzību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI