DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

No šī gada 1. jūlija Psihoemocionālā atbalsta centra funkciju nodrošināšanu pārņem slimnīcas Rehabilitācijas klīnikas speciālisti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Informējam, ka no šī gada 1. jūlija Psihoemocionālā atbalsta centra funkciju nodrošināšanu pārņem mūsu slimnīcas Rehabilitācijas klīnikas speciālisti. Turpmāk onkoloģiskie pacienti un viņu tuvinieki psihoemocionālo atbalstu un speciālistu konsultācijas varēs saņemt Onkoloģisko pacientu psihoemocionālā atbalsta kabinetā, kas atradīsies turpat – stacionāra “Latvijas Onkoloģijas centrs” 1. stāvā (blakus garderobei).

“Jau līdz šim ir paveikts apjomīgs un vērtīgs darbs psihoemocionālā atbalsta sniegšanā onkoloģijas pacientiem un viņu tuviniekiem. Mirklī, kad cilvēks uzzina par savu diagnozi, mainās visa dzīve – gan psihoemocionālā pasaule, gan arī fiziskais ķermenis, tāpēc ir svarīgi šādā brīdī vērsties pēc padoma vai atbalsta pie speciālistiem, kas palīdzēs atgūt motivāciju un dzīvesprieku. Psihoemocionālo un sociālās integrācijas atbalstu arī turpmāk būs iespējams saņemt no diagnozes uzstādīšanas brīža līdz pat ārstēšanas procesa noslēgumam un arī turpmāk. Šāds atbalsts veicina pacienta līdzestību, vienlaikus palīdzot uzlabot gan pacienta un ārsta savstarpējo komunikāciju, gan arī ārstēšanas procesu kopumā”, saka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Rehabilitācijas klīnikas vadītāja Illa Mihejeva.

Onkoloģisko pacientu atbalsta kabinets būs atvērts katru darba dienu no plkst.  8:00 līdz 16:30.

Paredzēts, ka arī turpmāk pacientiem un viņu tuviniekiem atbalstu sniegs veselības aprūpes un ārstniecības speciālistu komanda, kuras sastāvā ietilpst:

  • Psihologs
  • Psihoterapeits
  • Fizioterapeits
  • Mākslas terapeits
  • Uztura speciālists
  • Onkoloģiskās aprūpes māsa

Tāpat kā līdz šim – pacienti un viņu tuvinieki Onkoloģisko pacientu atbalsta kabinetu varēs apmeklēt gan bez iepriekšējas pieteikšanās, gan arī iepriekš piesakoties pa tālr.: 67040830.

Tāpat Onkoloģisko pacientu atbalsta kabineta speciālisti-konsultanti pēc uzaicinājuma un nepieciešamības (medicīnas darbinieka, pacienta vai tuvinieka iniciatīva) apmeklēs pacientus nodaļās. Lai  pieteiktu/vienotos par nodaļu apmeklējumu, lūdzam zvanīt pa tālr.: 67040830.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI