DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

2021. gada 30. jūnijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 30. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 31 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 13 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens Lietuvas pilsonis ar viltotiem dokumentiem

Veicot imigrācijas kontroli, Rucavas novada Rucavas pagastā konstatēts viens Lietuvas pilsonis ar viltotu Covid-19 testu. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki iepriekšējo 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējušies Šengenas dalībvalstu teritorijā, kā arī vienam Moldovas un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī bija pārkāpuši MK 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360 „Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" prasības. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena Gruzijas pilsone, kura bija pārkāpusi uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 14 personām – trīs Rumānijas, diviem Bosnijas un Hercegovinas, diviem Lietuvas, vienam Latvijas, vienam Igaunijas, vienam Anglijas, vienam Kazahstānas, vienam Slovēnijas, vienam Ukrainas un vienam Vācijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu četrām personām – diviem Baltkrievijas, vienam Krievijas un vienam Gruzijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI