DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš ar Fiskālās disciplīnas padomes ekspertiem pārrunā tautsaimniecības attīstības makroekonomiskās prognozes

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien, 30. jūnijā, ar Fiskālās disciplīnas padomes locekļiem pārrunāja tautsaimniecības attīstības makroekonomiskās prognozes, ņemot vērā, ka valdība drīzumā sāks darbu pie 2022. gada valsts budžeta projekta. Tāpat puses pārrunāja vakcinācijas procesu un tā ietekmi uz Covid-19 pandēmijas apkarošanu.

Tikšanās dalībnieki apmainījās ar viedokļiem un prognozēm attiecībā uz tādiem makroekonomiskiem rādītājiem kā ārējais parāds, inflācija, budžeta deficīta prognozes. Fiskālās disciplīnas padomes pārstāvji uzsvēra, ka, veidojot 2022. gada valsts budžetu, būtu nepieciešams turēties pie principa, ka valsts ārējais parāds nepārsniedz 50 % no IKP.

Tāpat tikšanās dalībnieki pārrunāja vakcinācijas procesu un tā ietekmi uz Covid-19 pandēmiju rudens periodā, kā arī atbalsta pasākumu pārskatīšanu ekonomikā. Visas puses bija vienisprātis, ka no vakcinācijas aptveres būs atkarīgs, cik sekmīgi sabiedrība pārvarēs iespējamo Covid-19 pandēmijas uzliesmoju rudenī un nepieciešamību atgriezties pie atbalsta pasākumiem pandēmijas skartām nozarēm. Tas ietekmēs arī nākamā gada budžeta projekta veidošanas procesu.

Tikšanās notika attālinātā režīmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI