DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Kriminālprocesu pret organizētu personu grupu nosūta kriminālvajāšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 22. jūnijā, Valsts robežsardzes kriminālizmeklēšanas struktūrvienību amatpersonas pabeidza izmeklēšanu šā gada pavasarī uzsāktajā kriminālprocesa daļā pret sešiem organizētās grupas dalībniekiem, sadalot krimināllietu un nosūtot to Daugavpils prokuratūrai ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu pret sešām aizdomās turētajām personām par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu) lielā apmērā un organizētā grupā, kuri tika aizturēti noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdī šā gada 22. aprīlī. Toreiz robežsargi izņēma vairāk nekā 15 miljonus cigarešu bez akcīzes markām un 1,5 tonnas sasmalcinātas tabakas lapu.

Uzsāktais kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm (par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu) lielā apmērā, ja to izdarījusi organizēta grupa), atradās Valsts robežsardzes kriminālizmeklēšanas struktūrvienības lietvedībā.

Jau ziņots, ka 22. aprīlī kriminālprocesa ietvaros veikto izmeklēšanas darbību rezultātā Daugavpilī robežsargi kādā saimniecības ēkā aizturēja sešus Ukrainas pilsoņus, kuri nodarbojās ar kontrafakta “Winston” un “Marlboro” markas cigarešu ražošanu, bet telpu kratīšanas laikā konstatēja nelikumīgu cigarešu ražotni ar ražošanas iekārtām un izejvielām. Kopumā kriminālprocesa ietvaros robežsargi izņēma 14 959 909 cigarešu “Winston” un 50 180 cigarešu “Marlboro” bez akcīzes markām un apmēram 1,5 tonnas sasmalcinātas tabakas lapu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI