DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsdzēsēji glābēji aizvadīja mierīgu diennakti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29.jūnija plkst. 06.30 līdz 30.jūnija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 32 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega divas vieglās automašīnas, sausā zāle, siens pļavā, bet divos gadījumos – piededzis ēdiens.

VUGD ik dienu saņem vairākus izsaukumus, kur sadūmojumu radījis bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts un piededzis ēdiens. Šādi izsaukumi nereti ir vēlās vakara stundās un visbiežāk uz daudzstāvu dzīvojamām mājām. Platības ziņā tie ir nelieli ugunsgrēki, tomēr to radītie degšanas produkti var apdraudēt cilvēku veselību un pat dzīvību. VUGD atgādina: gatavojot un sildot ēdienu, ievērojiet piesardzību! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības! Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, dodot iespēju izglābties no piedūmotām telpām un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus, zvanot 112!

Vakar plkst.14.00 VUGD saņēma izsaukumu uz Silciema ielu Rīgā, kur grāvī noplūda nezināmas izcelsmes viela 400 metru garumā. Ugunsdzēsēji glābēji izveidoja aizsargvalni un uzstādīja absorbējošo pārsegu vielas noplūdes mazināšanai. Darbu notikuma vietā turpināja Valsts vides dienests.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI