DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: svarīgi, lai Latvijas tieslietu sistēmā strādā augsti kvalificēti, profesionāli juristi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

29. jūnijā Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes dekāni prof. Kristīni Stradu-Rozenbergu. Valsts prezidents apsveica profesori ar stāšanos dekānes amatā un vēlēja sekmes turpmākajos darbos.

Tikšanās laikā tika pārrunāti ieguvumi valsts vienotajam juristu profesionālās kvalifikācijas eksāmenam, kas Latvijā pirmo reizi notika š. g. jūnijā. Abas puses bija vienisprātis, ka šāda pieeja bija nepieciešama Latvijas tieslietu sistēmas izaugsmei. Valsts prezidents uzsvēra, ka “Latvijā kā tiesiskā valstī ir svarīgi, lai tieslietu sistēmā strādā augsti kvalificēti, profesionāli juristi, un šāds vienots eksāmens uzlabos Latvijas juridiskās izglītības kvalitāti”.

Valsts prezidents sarunā atzīmēja, ka augstu vērtē Latvijas tiesībzinātnieku sagatavotos pētījumus, likumu komentārus un zinātniskos rakstus, kas praktiski noder Latvijas tieslietu sistēmas stiprināšanā un ko savā darbā var izmantot tiesību piemērotāji.

Tāpat abas puses pārrunāja 2023. gadā gaidāmo ievērojamā vācbaltiešu jurista, politologa, vēsturnieka prof. Dītriha Andreja Lēbera (19232004) simto jubileju, kas būtu jāatzīmē ar plašu konferenci. D. A. Lēbers sniedzis nozīmīgu ieguldījumu Latvijas valsts nepārtrauktības doktrīnas izpētē un tiesiskās sistēmas atjaunošanā.

Dekāna amatā prof. K. Strada-Rozenberga ievēlēta trešo reizi, iepriekš dekāna amatā bijusi divus termiņus pēc kārtas no 2007. līdz 2015. gadam. Prof. K. Strada-Rozenberga dekāna amatā ievēlēta, jo līdzšinējā dekāne asoc. prof. Anita Rodiņa uzsāka darbu Satversmes tiesas tiesneša amatā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI