DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ANO Pretterorisma komitejas novērtēšanas vizīte Latvijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2021. gada 28. jūnija līdz 2. jūlijam saskaņā ar ANO Drošības Padomes rezolūciju 1373 (2001) par terorisma un vardarbīgā ekstrēmisma novēršanu norisinās ANO Pretterorisma komitejas izpilddirektorāta ekspertu novērtēšanas vizīte Latvijā videokonsultāciju formātā. Latvijas delegāciju sarunās vada Ārlietu ministrijas Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkcijas vadītājs Kaspars Ozoliņš, savukārt Pretterorisma komitejas delegāciju – ANO ģenerālsekretāra vietniece–izpilddirektorāta vadītāja Mišela Koninksa (Michèle Coninsx).

Pretterorisma komitejas vizīšu mērķis ir izvērtēt, kāda ir valstu tiesiskā regulējuma bāze, atbildīgo iestāžu savstarpējā koordinācija, starptautiskā sadarbība un reaģēšanas spējas, īstenojot pretterorisma pasākumus, kā arī ieteikumu sniegšana terorisma apkarošanas spēju turpmākā stiprināšanā.

Vizītes norisi koordinē Ārlietu ministrija sadarbībā ar Valsts drošības dienestu, un tās sagatavošanā un norises īstenošanā ir iesaistītas vairāk nekā divdesmit Latvijas atbildīgās iestādes.

ANO ekspertu novērtēšanas vizīte Latvijā norisinās pirmo reizi. Stabilizējoties epidemioloģiskajai situācijai, tiks plānota arī vizītes klātienes apmeklējuma daļa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI