DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

VID Nodokļu un muitas policija izņem astoņus kilogramus narkotiskās vielas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2021. gada jūnijā uzsākusi kriminālprocesu par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki, pārbaudot tās rīcībā esošo informāciju, atklāja personu, kura Rīgā un Vidzemes reģionā realizēja kontrabandas ceļā ievesto narkotisko un psihotropo vielu prekursorus.

Veicot padziļinātu muitas kontroli, kā arī uzsāktā kriminālprocesa ietvaros veicot kratīšanu iesaistītās personas dzīvesvietā un automobilī, tika atrasta un izņemta narkotiskā viela – astoņi kilogrami gamma-butirolaktons jeb GBL, kas ir gamma-hidroksibutirskābes jeb GHB cikliskais esteris. Izņemtās narkotiskās vielas aptuvenā tirgus cena ir vairāk nekā 8 000 eiro.

Neoficiāli ir zināms, ka izplatītāji, šo GBL koncentrātu atšķaidot proporcijā 1/3, iegūst trīs reizes vairāk vielas.

Šobrīd persona ir atzīta par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 253.panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm. Personai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI