DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Atvieglo skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas nosacījumus vakcinētiem klientiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai valstī, Ministru kabinets š.g. 22. jūnija sēdē apstiprināja grozījumus Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", svītrojot skaistumkopšanas un labsajūtas pakalpojumus no aizliegto pakalpojumu saraksta, būtiski atvieglojot pakalpojuma sniegšanu Covid-19 vakcinētiem vai pārslimojušiem pakalpojumu sniedzējiem un to klientiem, kā arī pārskatot prasības skaistumkopšanas un labsajūtas pakalpojumu sniegšanai kopumā.

Valdība lēma, ka Covid-19 vakcinēts vai pārslimojis pakalpojuma sniedzējs var sniegt skaistumkopšanas pakalpojumu vakcinētam vai Covid-19 pārslimojušam klientam bez ierobežojumiem.

Vakcinēts pakalpojumu sniedzējs var sniegt pakalpojumu jebkurai personai, proti, arī personai, kura nevar uzrādīt sadarbspējīgu sertifikātu, ar nosacījumu, ka pakalpojums tiek sniegts individuāli (atsevišķā telpā).

Kopumā MK noteikumos noteikts, ka skaistumkopšanas un labsajūtas pakalpojumi tiek sniegti tā sauktajā "dzeltenajā režīmā" – t.i. gan pakalpojumu sniedzējs, gan saņēmējs var uzrādīt sadarbspējīgu (vakcinācijas/pārslimošanas/testēšanas) sertifikātu.

Vienlaikus atviegloti vairāki citi nosacījumi pakalpojumu sniegšanai, piemēram, intervāls starp pakalpojumu saņēmējiem tiek samazināts no 20 min līdz 15 min, cimdu lietošana tiek paredzēta tiem pakalpojumu sniedzējiem, kur tas ir iespējams, kā arī FFP-2 vai FFP-3 respiratoru bez vārsta var nelietot personas, kas var uzrādīt sadarbspējīgo sertifikātu. Būtiski norādīt, ka publisko pirts un saunas pakalpojumu sniegšanā, līdzīgi kā publisko baseinu gadījumā, vienai personai jānodrošina 10 m2 no publiski pieejamās telpu platības, ja 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs ir starp 20 un 100 uz 100 00 iedzīvotājiem, vai 15 m2, ja šis rādītājs pasliktinās virs 100.

Vienlaikus noteikts, ka frizieri, manikīri, pedikīri un podologi, kā arī to klienti, noteiktajā pārejas periodā līdz 2021.gada 1.septembrim var neizpildīt pienākumu par sadarbspējīga sertifikāta esamību.

Atgādinām, prasību ievērošanu kontrolē Veselības inspekcija, Valsts policija un pašvaldību policija. Prasību ievērošanu par maksimāli noteikto apmeklētāju skaitu, individuālo aizsardzības līdzekļu atbilstošu lietošanu, kā arī skaistumkopšanas un labsajūtas pakalpojumu sniedzēja paškontroles lapu esību ir tiesīgs kontrolēt arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrs.

Detalizēti ar grozījumiem Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumos Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē. Detalizēti prasības skaistumkopšanas un labsajūtas pakalpojumu sniedzējiem noteiktas MK noteikumu II nodaļā 24.21 - 24.27 punktā, kā arī 14.6., 38.28, 38.31, 38.34 un 97. punktā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI