DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidenta klātbūtnē paraksta sadarbības memorandu starp Latvijas Universitāti un Karolinskas institūtu Zviedrijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Turpinot oficiālo vizīti Zviedrijā, Valsts prezidents Egils Levits šodien Stokholmā apmeklēja Karolinskas institūtu un tikās ar rektoru prof. Ūli Peteru Otersenu (Ole Petter Ottersen).

Valsts prezidenta klātbūtnē arī tika parakstīts sadarbības memorands starp Latvijas Universitāti (LU) un Karolinskas institūta (KI) Mikrobioloģijas, vēža un šūnu bioloģijas departamentu, kas paredz kopīgu darbu pētniecības un izglītības projektos. Tiek plānota doktorantu un pētnieku apmaiņa, dažādu zinātnes notikumu un konferenču rīkošana un cita veida sadarbība. 


Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents uzsvēra, ka sadarbība starp Latvijas Universitāti un Karolinskas institūtu sniegs ieguldījumu labākā datos balstītā Eiropas veselības sistēmā. “Parakstot kopīgo memorandu, mēs veicinām zinātnisku sadarbību starptautiskā projekta “Miljons cilvēka mikrobiomu” ietvaros. Tas arī pavērs iespēju attīstīt plašāku sadarbību onkoloģijas jomā,” sacīja E. Levits.
Valsts prezidents atzīmēja, ka Karolinskas institūta Visaptverošā vēža centra atbalsts būtu ļoti svarīgs Latvijai, lai līdz 2027. gadam Latvijā taptu akreditēta vēža ārstniecības institūcija. Tā kā Latvija šobrīd strādā pie vēža ārstniecības sistēmas restrukturizēšanas, šāda Eiropas līmeņa sadarbības programma būs ļoti svarīga mūsu valstij, piebilda E. Levits.


Tāpat Valsts prezidents uzsvēra Baltijas un Ziemeļvalstu ciešo sadarbību stratēģisku un ekonomisku nākotnes projektu īstenošanā, kas ir svarīga visas Eiropas Savienības nākotnes ambīcijām un sekmīgai attīstībai. Arī Covid-19 radītā krīze bija apliecinājums plašākas sadarbības nepieciešamībai veselības jomā Eiropas mērogā, sacīja E. Levits.


Karolinskas institūts Zviedrijā ir viena no pasaulē nozīmīgākajām medicīnas universitātēm. KI ir LU Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta sadarbības partneris. Tāpat Rīgas Stradiņa universitātei ir bijis kopīgs sadarbības projekts “VACTRAIN”, lai stiprinātu universitātes pētniecību viedās specializācijas jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI