DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Mazie lauksaimnieki tuvākajā laikā varēs pieteikties atbalstam savu saimniecību attīstībai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai sniegtu atbalstu mazajiem lauksaimniekiem, veicinātu mazo lauku saimniecību konkurētspēju, paaugstinot to ražošanas produktivitāti, efektivitāti, atbalstot kooperāciju un tirgus pieejamību un nodrošinātu iespēju mazajām lauku saimniecībām pieteikties uz atbalstu saimniecību attīstībai, otrdien, 22. jūnijā, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas izstrādātos grozījumus MK 09.06.2015. noteikumos Nr. 292 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākuma “Lauku saimniecību un uzņēmējdarbības attīstība” apakšpasākumā “Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai, attīstot mazās lauku saimniecības””.

Atbalsta pretendentiem sadarbībā ar lauksaimniecības nozarē strādājošu konsultāciju pakalpojuma sniedzēju ir jāizstrādā saimniecības biznesa plāns, kuru sagatavo vismaz trim gadiem, bet ne ilgākam laikposmam kā līdz 2024. gada 31. decembrim. Atbalsta apjoms biznesa plāna plāna īstenošanai ir 15 000 eiro.

Noteikumu grozījumos precizēti atbalsta saņemšanas nosacījumi, lai nodrošinātu atbalsta pieejamību 2021. gadā, tāpat arī precizēti projekta atlases kritēriji, veicinot mazo saimniecību dalību un produkcijas realizāciju caur lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām.

Tuvākajā laikā Lauku atbalsta dienests izsludinās projektu iesniegumu pieņemšanas kārtu. 

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 292 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākuma “Lauku saimniecību un uzņēmējdarbības attīstība” apakšpasākumā “Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai, attīstot mazās lauku saimniecības”” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas vēstnesis”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI