DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs aicina apmeklēt izstādi “Kad tālais kļūst tuvs”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 25. jūnija līdz 15. augustam Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs (Rīga, Alberta iela 12) aicina apmeklēt Laumas Palmbahas, Dionisija Miončinska, Čuaņsji Jan (Chuanxi Yang) un Džao Jan (Zhao Yang) darbu izstādi “Kad tālais kļūst tuvs”. Izstāde pulcējusi divus latviešu un divus Ķīnas kultūrā uzaugušus māksliniekus, kuri jau vairākus gadus dzīvo Latvijā.

Laumas Palmbahas gleznotie darbi ir stāsti par attiecībām, kuras piedzīvotas laika posmā no 2020. līdz 2021. gadam – kontrastiem un izlīdzinājumiem, saskaņu un pārpratumiem, klusām sarunām un drosmīgiem izaicinājumiem, kuri transformējušies mākslas simbolu valodā – līniju ritmos, krāsu laukumos, gaismēnu kontrastos un virsmas faktūru dažādībā.

Dionisijs Miončinskis savos metālā veidotajos darbos ievij smalkas domu un dvēseles stīgas. Katrā viņa roku pieskārienā gredzenam, kaklarotai, rokas sprādzei vai svečturim ir jūtama precizitāte un iestrādāta faktūru dažādība. Izstādē aplūkojamajiem svečturiem, kuri izvijas smalkās mežģīnēs, mākslinieks guvis iedvesmu no jūgendstila paraugiem.

Džao Jan un Čuaņsji Jan darbi uzrunā senas austrumu kultūras tradīcijas un latviskās krāsu izjūtas simbiozes valodā. Smalkās koloristiskās nianses atklāj mākslinieku stāstu par dzīves vērtību dominantēm, attiecību jutīgo uztveri, smalko krāsu un līniju ritmu. Ķīnas kultūrā uzaugušie mākslinieki ar lielu cieņu un mīlestību glezno Latvijas dabas ainavas, cilvēkus un ikdienišķus priekšmetus, mākslas valodā atklājot dziļi izjustu, personīgu vērtību stāstus.

Saistībā ar aktuālajām prasībām Covid-19 izplatības ierobežošanai, Raiņa un Aspazijas vasarnīca uzņem tikai individuālus apmeklētājus un vienas mājsaimniecības locekļus. Lūdzam neapmeklēt muzeju, ja jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi, noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai stingra izolācija. Muzejam ir tiesības personām ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm liegt ieeju muzejā un aicināt tās atstāt muzeju. Ikvienam muzeja apmeklētājam jālieto mutes un deguna aizsegs.

Biļešu cenas:

Izstādes un muzeja apmeklējums: 2.00 EUR, skolēniem, studentiem un senioriem 1.00 EUR.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI