DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents uzsāk oficiālo vizīti Zviedrijas Karalistē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits vakar uzsāka oficiālo vizīti Zviedrijā, tiešsaistē tiekoties ar latviešu diasporu, kā arī pasniedzot valsts apbalvojumus.

Valsts prezidents pasniedza III šķiras Triju Zvaigžņu ordeni par paliekošu un izcili vērtīgu ieguldījumu Latvijas kultūrvēstures pētniecībā un popularizēšanā Zviedrijas Karaliskās bibliotēkas galvenajam akadēmiskajam bibliotekāram pētniecības jautājumos, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Zinātniskās padomes un Zinātnisko rakstu redkolēģijas loceklim Dr. hist. Jānim Andrejam Krēsliņam.

Valsts prezidents pasniedza III šķiras Atzinības krustu par aktīvu darbību un ieguldījumu Latvijas meža nozares un tautsaimniecības attīstībā, kā arī devumu neatkarīgas kokmateriālu uzmērīšanas un uzskaites sistēmas izveidē Latvijā meža nozares ekspertam, Zviedrijas kokmateriālu uzmērīšanas, uzskaites un digitālo pakalpojumu uzņēmuma Biometria vecākajam ekspertam Klāsam Andersam Riksonam (Claes Anders Rixon).

Tiešsaistes sarunā uzrunājot latviešu diasporu Zviedrijā, Valsts prezidents uzsvēra diasporas vēsturisko nozīmi Latvijas valstiskuma de facto un de iure izcīnīšanā, valstiskuma turpinātības nodrošināšanā cauri okupācijas gadiem. Runājot par šodien pasaulē mītošajiem latviešiem, E. Levits sacīja: “Šodienas diasporai ir divas misijas - uzturēt latvisko identitāti un sniegt pienesumu Latvijai ar savu pieredzi un zināšanām. Pēdējo 30 gadu laikā padarītais ir devis ļoti lielu ieguldījumu Latvijas attīstībā.”

Valsts prezidents šodien tikās arī ar Stokholmas Starptautiskā miera pētniecības institūta valdes priekšsēdētāju, bijušo ANO ģenerālsekretāra vietnieku Janu Eliasonu (Amb. Jan Eliasson).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI