DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre aicina Konferences par Eiropas nākotni centrā izvirzīt pilsoņu idejas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 19. jūnijā parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica attālināti piedalījās Konferences par Eiropas nākotni atklāšanas plenārsēdē. Z. Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka konferences uzdevums ir iesaistīt pilsoņus un sadzirdēt viņu bažas un priekšlikumus. 

“Sagaidu, ka konferences rezultāti dos impulsu un paudīs apņēmību aktīvai rīcībai, lai paveiktu darbus, kas svarīgi mūsu pilsoņiem,” teica parlamentārā sekretāre.

Uzrunājot plenārsēdes dalībniekus, Z. Kalniņa-Lukaševica uzsvēra: “Eiropas Savienības pamati ir stabili. Tos nav nepieciešams mainīt. Konferencei ir jākļūst par vietu, kur kopīgais mērķis stāv augstāk par šaurām interesēm. Šī nav vieta, kur sacensties par ietekmi, bet gan forums, kur vēlreiz apliecināt Eiropas vienotību.” 

Eiropas Savienība no drosmīgas idejas ir kļuvusi par realitāti un apliecinājumu eiropiešu spējai sastrādāties, lai dzīvotu labākā, drošākā un pārtikušākā pasaulē. Parlamentārā sekretāre norādīja, ka mūsu uzdevums ir ne tikai rūpēties par Eiropas Savienību šodien, bet arī darīt visu iespējamo, lai tā kļūtu spēcīgāka nākotnē.

Konferences par Eiropas nākotni mērķis ir palielināt iedzīvotāju lomu ES nākotnes politikas veidošanā, uzlabojot tās noturību. Sagaidāms, ka līdz 2022. gada pavasarim Konference nāks klajā ar secinājumiem, kuros būs dotas norādes par Eiropas nākotni. Jau šobrīd ikviens Eiropas iedzīvotājs Konferences daudzvalodu digitālajā platformā var uzzināt par Eiropā notiekošajiem pasākumiem, iesaistīties tajos, kā arī apmainīties ar idejām.

Plenārsēde ir viens no centrālajiem Konferences par Eiropas nākotni elementiem, kurā tiks apkopotas idejas no daudzvalodu digitālās platformas un Eiropas pilsoņu paneļiem un izstrādātās rekomendācijas noslēguma ziņojumam. 

Plenārsēdē tika pārstāvētas gan ES institūcijas – ES Padome, Eiropas Komisija un Eiropas Parlaments, gan Eiropas pilsoņi, ES valstu nacionālie parlamenti, nevalstiskās organizācijas un sociālie partneri. 

Plašāka informācija par Konferenci par Eiropas nākotni pieejama šeit.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI