DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents un Lietuvas premjerministre: Baltijas valstīm ir jāsadarbojas zaļās ekonomikas un videi draudzīgu risinājumu īstenošanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

18. jūnijā Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Lietuvas Republikas premjerministri Ingrīdu Šimonīti (H. E. Ms Ingrida Šimonytė), pārrunājot aktuālos Latvijas un Lietuvas sadarbības jautājumus.

Abas puses sarunas sākumā pauda gandarījumu par vēsturiski labajām Baltijas valstu attiecībām, Latvijas un Lietuvas ciešo sadarbību.

Tika pārrunāta Eiropas Savienības ekonomikas atveseļošanās gaita pēc pandēmijas krīzes. Valsts prezidents un Lietuvas premjerministre bija vienisprātis, ka Baltijas valstu reģionam ir jāsadarbojas zaļās ekonomikas un videi draudzīgu risinājumu īstenošanā.

E. Levits un I. Šimonīte apspriedās par Baltijas valstu dzelzceļa projekta Rail Baltica virzību, uzsverot nepieciešamību nodrošināt tādu projekta vadību, kas ļauj piesaistīt nepieciešamās finanses projekta īstenošanai un tā laicīgai pabeigšanai un nodrošināt efektīvu ilgtermiņa pārvaldību.

Valsts prezidents informēja, ka piedalīsies Trīs Jūru iniciatīvas samitā Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā š. g. jūlijā, akcentējot šīs valstu sadarbības platformas ekonomisko un ģeopolitisko nozīmi arī Baltijas valstīm un tās sniegtās iespējas ASV investīciju piesaistei.

Valsts prezidents ar Lietuvas premjerministri pārrunāja situāciju kaimiņvalstī Baltkrievijā, atzīmējot, ka Eiropas Savienībai ir jāuztur efektīva sankciju politika attiecībās ar Baltkrieviju. Tika uzsvērts, ka gan Latvija, gan Lietuva turpinās atbalstīt baltkrievu tautas demokrātiskos centienus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI