DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

2021. gada 17. jūnijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 17. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 44 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatētas astoņas personas ar viltotiem dokumentiem

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Zviedrijas pilsonis, Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Kubas un viens Latvijas pilsonis, bet veicot imigrācijas kontroli, Bauskas novada Brunavas pagastā konstatēti trīs Lietuvas pilsoņi, kuri robežsargiem uzrādīja viltotus Covid-19 testus. Pret Latvijas pilsoni uzsākta administratīvā lietvedība, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības. Savukārt Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens ar automašīnu un piekabi Latvijā ieceļojošs Uzbekistānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotas Melnkalnes starptautiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas polises, bet Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Turcijas pilsonis, kura pasē bija viltotas robežšķērsošanas spiedogu atzīmes, kā arī viltotas uzturēšanās atļaujas. Pret personām uzsākta administratīvā lietvedība.

  • Ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienai Izraēlas pilsonei, jo ārzemniece nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas un viens Turcijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Turcijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, Krievijas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 19 personām – deviņiem Latvijas, pieciem Igaunijas, diviem Lietuvas, vienam Krievijas, vienam Polijas un vienam Ukrainas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu septiņām personām – četriem Kazahstānas, diviem Baltkrievijas un vienam Krievijas pilsoni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI