DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicinām uz ziedu izstādi “Peonijas”!

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valmieras muzeja Garšaugu dārzā no 21.jūnija plkst.16.00 līdz 24.jūnijam būs apskatāma ziedu izstāde “Peonijas”. 21.jūnijā plkst.16.00 apmeklētājiem būs iespējams satikt un uzdot sev interesējošus jautājumus Līgai Popovai un Gunai Rukšānei.             

Vasaras saulgrieži ir laiks, kad ar savu košumu un ziedu bagātību mūs priecē vienas no krāšņākajām dārza puķēm. Tāpēc dārzniece Līga Popova un Rukšānu stādaudzētava aicina apmeklēt izstādi. Pirms gadiem desmit Līga, iespējams, pat nenojauta, ka pilsētas dunu nomainīs pret lauku mieru un kļūs par krāšņa peoniju dārza saimnieci, kā arī pamazām par šo populāro puķu audzēšanas eksperti. Taču tam ir iemesls – Līga augusi divu kaislīgu puķkopju ģimenē. Viņas mamma ir Guna Rukšāne, hostu un ūdensrožu, flokšu, liliju un, protams, peoniju audzētāja. Mammas dzīvesbiedrs ir leģendārais sīpolpuķu kolekcionārs un selekcionārs Jānis Rukšāns.

Pasaulē ir gandrīz desmit tūkstoši peoniju šķirņu, kam pievienojas aizvien jaunas. Līgas Popovas peoniju dārzā Raiskuma pagasta “Jaunrūjās” aug 287 šķirņu un sugu peonijas. Tās zied no maija vidus līdz jūlija sākumam. Podiņos, no sēklām audzēti, aug peoniju mazuļi. Vai īsts dārznieks negribētu radīt pats savu šķirni?!

Peonijas lieliski der gan krāšņiem apstādījumiem, gan kā grieztie ziedi. Un kur nu vēl pateicīgāku kultūru mūsu aizņemtības laikmetā? Peoniju kopšana neprasa daudz darba, nav katru gadu jāiegādājas jauni stādi, tās rudenī nav jāizrok, gādājot par pārziemošanu, nav jābaidās par izsalšanu ziemā, nav nemitīgi jāmiglo pret slimībām un kaitēkļiem. Turklāt peonijas ir ne tikai daudzgadīgi, bet arī ilgmūžīgi augi, ko apliecina ģeoloģiskie pētījumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI