DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

VID muitas amatpersonas atklāj 116 000 kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu un automobiļu kontroli, novērsa 116 000 cigarešu (5 800 paciņas) kontrabandu. Cigaretes tika slēptas vagonu sienu un kravas automobiļa piekabes grīdas konstrukcijās.  

2021. gada 16.jūnijā Indras muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva skenējuma attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču esamību vagonos ar granīta šķembu kravu. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām tika veikta kontrole, kuras laikā tika atklātas vagonu konstrukcijā noslēptās cigaretes. Slēptuvē atradās  65 400 cigaretes “Premjer” un "NZ" (3270 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. 

Savukārt 12.jūnijā Silenes muitas kontroles punkta amatpersonas, pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem, atklāja kontrabandas cigarešu slēptuvi automobilī ar zāģmateriālu kravu. Noskenējot transportlīdzekli un padziļinātajā kontrolē iesaistot muitas kinologu ar tabakas izstrādājumu meklēšanas darba suni, tika atklāts, ka puspiekabes grīdas konstrukcijās ir noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā izņemtas  50 600 cigaretes (2530 paciņas) “NZ” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. 

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI