DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Licencēta Latvijas Universitātes doktora studiju programma sociālajās zinātnēs

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Toms Grīnbergs

Augstākās izglītības kvalitātes aģentūra piešķīrusi licenci jaunizveidotajai Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes doktora studiju programmai “Sociālās zinātnes”. Programmu veido trīs apakšprogrammas: “Socioloģija un sociālais darbs”, “Politikas zinātnes”, “Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija”.

Katra no apakšprogrammām sniedz padziļinātas zināšanas par konkrētās zinātnes jomas nozīmīgākajām teorijām un aktuālajām problēmām, sagatavo zinātniskajam darbam fundamentālu un lietišķu pētījumu veikšanai plašsaziņas līdzekļu un komunikācijas, politoloģijas, socioloģijas un sociālā darba nozarēs.

“Veidojot jauno doktora studiju programmu, sapratām, ka 21. gadsimtā sociālo zinātņu doktori ir pieprasīti ne tikai akadēmiskam darbam, bet arī pētnieciskam darbam bankās, domnīcās, valsts pārvaldes analītiskos dienestos un citur. Gatavojoties darbam topošajā Latvijas Universitātes Rakstu mājā un apvienojot visas fakultātes mācībspēku prasmes un zināšanas, esam gatavi piedāvāt studētgribētājiem starptautiski konkurētspējīgu izglītību mūsdienīgā, dinamiskā, starpnozaru vidē. Interesi par šo programmu jau izrādījuši ne tikai studētgribētāji no Latvijas, bet arī no Ziemeļvalstīm, Kanādas un citām vietām pasaulē,” uzsver studiju programmas direktors asociētais profesors Daunis Auers.  

Programmas absolventi iegūs zinātnes doktora grādu plašsaziņas līdzekļos un komunikācijā (PhD), zinātnes doktora grādu politikas zinātnē (PhD) vai zinātnes doktora grādu socioloģijā un sociālajā darbā (PhD).

Uzņemšana jaunajā studiju programmā notiks 2021. gada augustā. Studiju programmā ir paredzētas gan maksas, gan arī sešas budžeta vietas. Aktuālajai informācijai par uzņemšanu studiju programmās Latvijas Universitātē iespējams sekot vietnē www.gribustudet.lv.

Studiju programma tapusi projekta “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015) ietvaros. Projektā piedalās astoņas Latvijas Universitātes fakultātes un tiek izstrādātas septiņpadsmit jaunas studiju programmas. Projekta sadarbības partneri ir Daugavpils Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Mākslas akadēmija, Tartu Universitāte. Visu jauno studiju programmu izstrādi, to licencēšanu, aprobēšanu un akreditāciju iecerēts paveikt laika posmā līdz 2023. gada novembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI