DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Galvaspilsētā sāks darboties kultūras iestāde “Ziemeļrīgas kultūras apvienība”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Reorganizējot Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību, nododot tās struktūrvienību  Kultūras pili “Ziemeļblāzma” VEF Kultūras pilij un pievienojot jaunuzcelto Mežaparka estrādi, no 2021. gada 17.augusta galvaspilsētā darbu uzsāks pašvaldības kultūras iestāde “Ziemeļrīgas kultūras apvienība”, šādu lēmuma projektu trešdien, 16.jūnijā, apstiprināja Rīgas domes deputāti.

Lēmums par “Ziemeļrīgas kultūras apvienības” izveidi pieņemts, lai izveidotu efektīvu, vienotu ekonomiskās darbības, apsaimniekošanas un satura konceptu Rīgas Ziemeļu administratīvajā daļā, īstenojot pašvaldības autonomo kultūras funkciju trīs teritoriālajās kultūrvēsturiskajās vienībās - VEF Kultūras pilī, Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” un Mežaparka estrādē kopā ar Zaļo teātri.

Pēc reorganizācijas trīs teritoriālās struktūrvienības darbosies vienotā platformā, savstarpēji koordinēti, palielinot kultūras pasākumu daudzveidību un pieejamību. Tostarp reorganizēto struktūrvienību vēsturiskie nosaukumi paliek nemainīgi.

Izveidojot “Ziemeļrīgas kultūras apvienību” tiks optimizēta pašvaldības administratīvi tehnisko resursu izmantošana. Trīs kultūrvietu darbību nodrošinās kultūras darbinieku profesionāļu komanda ar mazāka skaita amatu vietām, bet ar savstarpēji koordinētu darbību. Mainot un uzlabojot administratīvos un saimnieciskos procesus, tiks realizēta plānveidīga resursu ekonomija un ieekonomēto līdzekļu novirzīšana kultūras pasākumu satura izveidei un īstenošanai. Turklāt “Ziemeļrīgas kultūras apvienība” nodrošinās iedzīvotājiem vienotas  informācijas, tostarp telpu un teritorijas rezervēšanas pakalpojumu sistēmas pieejamību un vienotu mārketinga stratēģiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI