DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Robežsargi aiztur kārtējo kukuļdevēju – šoreiz Serbijas pilsoni

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien, 13. jūnijā, Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēja kukuļdevēju – iedodot kukuli 20 eiro apmērā, robežsargus mēģināja piekukuļot Serbijas pilsonis.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja kādu no Latvijas ar kravas automašīnu un piekabi izceļojošu Serbijas pilsoni, kurš vēlējās šķērsot valsts robežu bez derīgām transportlīdzekļu starptautiskām apdrošināšanas polisēm.

Transportlīdzekļa vadītājs robežsargiem pasniedza dokumentu mapi, kurā tika ievietota 20 eiro banknote, kas bija paredzētas kā kukulis, lai robežsargi ļautu šķērsot valsts robežu ar automašīnu un piekabi, kurām nav derīgu transportlīdzekļu starptautisko apdrošināšanas polišu, un netiktu piemērots administratīvais sods.

Par kukuļdošanu pret 1985. gadā dzimušo Serbijas pilsoni uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, persona atzīta par aizdomās turēto, bet kriminālprocess paātrinātā procesa kārtībā nodots Austrumlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Savukārt Austrumlatgales prokuratūrā vainīgā persona noslēdza ar prokuroru vienošanos par vainas atzīšanu un sodu, ar kuru noziedzīgo nodarījumu paveikušajam vīrietim tiks piemērots naudas sods 10 minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 5 000 eiro.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI