DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Lemj par kompensāciju izmaksāšanu mobilo sakaru operatoriem par SMS apziņošanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets otrdien, 15. jūnijā, apstiprināja kompensāciju mobilo sakaru operatoriem par izdevumiem, kas saistīti ar īsziņas (SMS paziņojums) nosūtīšanu personām, kas iebraukušas Latvijā no ārvalstīm, to informēšanai par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem. Kopējais kompensācijas apjoms ir 39 426 eiro par laika periodu no š.g. 1. janvāra līdz 31. martam.

Ministru kabinets apstiprināja Satiksmes ministrijas prasītos 39 426 eiro par izdevumiem, kas mobilo sakaru operatoriem radušies saistībā ar SMS paziņojuma nosūtīšanu viesabonentiem, kas iebraukuši Latvijā no ārvalstīm un ir reģistrējušies Latvijas mobilo sakaru operatora tīklā, informēšanai par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem laika posmā no š.g. 1. janvāra līdz 31. martam. Minētie finanšu līdzekļi tiks piešķirti no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” un tos saņems SIA „Latvijas Mobilais telefons”, SIA „Tele2” un SIA „BITE Latvija”.

Vēl valdība lēmusi piešķirt papildus 6 412 eiro, lai kompensētu mobilo sakaru operatoru izdevumus, kas radušies, bet iepriekš netika kompensēti nosūtot viesabonentiem, kuri ir reģistrējušies Latvijas mobilo sakaru operatora tīklā, SMS paziņojumu laikposmā no 2020. gada 28. septembra līdz 2020. gada 31. decembrim.

Pēc mobilo sakaru operatoru veiktajiem aprēķiniem, kopumā laika posmā no š.g. 1. janvaŗa līdz 31. martam, tika nosūtīti vairāk nekā 1,17 miljoni SMS paziņojumi par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem. Kopš 2020. gada 22. septembrī valstī tika uzsāka SMS apziņošana, kopumā izsūtīti vairāk nekā 3,2 miljoni SMS paziņojumu.

SMS paziņojuma nosūtīšana ir viens no valstī noteiktajiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā, kas ļauj elastīgi informēt personas par valdības pieņemtajiem lēmumiem Covid – 19 ierobežošanai Latvijā. Mobilo sakaru operatori pēc iespējas nodrošina, ka ikvienai personai, ierodoties vai atgriežoties Latvijā, katru reizi tiek nosūtīts tikai viens SMS paziņojums.  Šī drošības pasākuma īstenošanā savu ieguldījumu dod mobilo sakaru operatori, kas no saviem līdzekļiem sedz izmaksas par SMS paziņojumu nosūtīšanu Latvijas mobilo sakaru operatora balss pakalpojuma galalietotājam, kurš ir atgriezies no ārvalstīm un ir reģistrējies sava operatora tīklā pēc viesabonēšanas.

Ministru kabineta lēmums stāsies spēkā pēc Saeimas Budžeta un finanšu komisijas apstiprinājuma.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI