DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Aicinājums uz projekta “Atbalsts Barnahus ieviešanai Latvijā” atklāšanas pasākumu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 17. jūnijā, plkst. 11.30 notiks projekta “Atbalsts Barnahus ieviešanai Latvijā” atklāšanas pasākums. Tas plānots Zoom platformā ar tiešraidi Labklājības ministrijas Facebook kontā, bet daļa runātāju atradīsies klātienē. Pasākuma laikā tiks sniegta informācija par plānotajām projekta aktivitātēm un Bērnu mājas ideju labākajās bērna interesēs. Pasākumam tiks nodrošināta tulkošana.

Projekta mērķis ir ieviest Latvijā vienotu vienas pieturas atbalsta institūciju vardarbībā cietušajiem bērniem – Branahus (Bērnu māja).  Barhanus  ir pasaulē atzīts starpinsitucionālās un starpinstitucionālās sadarbības modelis, kura ietvaros ir īpašs uzsvars uz cietušā bērna interesēm un maksimāli saudzējošu pieeju gadījumā, ja nepieciešama tiesību aizsardzības institūciju iejaukšanās. Labākajās bērna interesēs kopā strādā mediķi, policijas un citu tiesību aizsardzības institūciju darbinieki, sociālie darbinieki un psihologi. Ja nepieciešama bērna pratināšana nolūkā sniegt liecību, tiek veikts kvalitatīvs audio-video ieraksts, ko kriminālprocesa ietvaros var izmantot atkāroti, lai netraumētu bērnu, veicot atkārotu vai daudzkārtēju iztaujāšanu. Projekts jāievieš līdz 2024. gada marta beigām. Tā kopīgais finansējums  Eiropas Ekonomiskās (EEZ) programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana”  ietvaros ir 2,07 miljoni eiro. 

Labklājības ministrijas īstenotā projekta partneri ir Islandes valdības Bērnu tiesību aizsardzības vadības aģentūra, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija, valsts SIA “Bērnu klīniskās universitātes slimnīca” un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija. Šo institūciju pārstāvji piedalīsies arī atklāšanas pasākumā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI