DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Nīderlandes Riteņbraukšanas vēstniecības pārstāvji dalīsies pieredzē velo infrastruktūras plānošanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 15. jūnijā, notiks pirmā tiešsaistes tikšanās (vebinārs) starp Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteju, Satiksmes un transporta jautājumu komiteju un Nīderlandes Riteņbraukšanas vēstniecības projektu vadītāju un eksperti. Sadarbības iniciatīvu piedāvā Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā.

Velosipēdu kultūra Nīderlandē ir tik svarīga, ka tai pat ir paredzēta vēstniecība. Šajā organizācijā apvienojušies pārstāvji no privātā un publiskā sektora ar mērķi popularizēt ārvalstu sadarbības partneriem Nīderlandes pieredzi riteņbraukšanas jomā un ar velo infrastruktūru un mobilitāti saistītos jautājumos. Viņi dalās ar aktualitātēm un jaunām idejām, tostarp jautājumos par mobilitātes punktu savienošanu – pasažieru (gājēju) plūsma  –  velo plūsma – sabiedriskais transports.

Viena no sadarbības jomām, kas Rīgai un Amsterdamai aktuāla, ir mobilitātes plāna ieviešana un satiksmes vadība, piemēram, veloceliņu infrastruktūra, to optimāla dizaina veidošana un realizēšana pilsētvidē. Nīderlandes atbalsts šajā jautājumā būtu iepazīstināt ar Riteņbraukšanas vēstniecību, kas daudzu gadu garumā praktiski nodarbojas ar minēto aktivitāšu risināšanu, veicot arī iedzīvotāju aptauju, pētījumus par optimālāko, iedzīvotājiem draudzīgāko transporta organizēšanas plūsmu, viedās un videi draudzīgās mobilitātes un riteņbraukšana jomā atbilstoši programmai.

Tikšanās paredzēta divās daļās. Pirmajā sarunas pusē Manuela Studer, ilgtspējīgas attīstības plānotāja, sniegs prezentāciju un dalīsies ar Nīderlandes pieredzi velobraukšanas jomā. Savukārt otrā tikšanās daļa plānota kā diskusija.

Rīgas domi sarunā ar Nīderlandes pusi pārstāvēs Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētaja Inese Andersone. Prezentāciju sniegs Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja vietniece Agnese Logina. Savukārt no Nīderlandes Karalistes vēstniecības savu līdzdalību ir apstiprinājis vēstnieks – Goverts Jans Bijls de Vroe kungs, vecākā padomniece ekonomikas jautājumos Indra Freiberga un vecākā padomniece politikas un publiskās diplomātijas jautājumos Ilze Ambrasa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI