DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Notiks tiešsaistes diskusija “Rail Baltica būvniecība Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā – veidojot multimodālu mobilitātes centru”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā notiek “Rail Baltica” būvniecība, kas pārveidos staciju par mobilitātes centru ar mūsdienu prasībām atbilstošu estētiski pievilcīgu stacijas infrastruktūru un multimodālu transporta mezglu.

Rīgas centrālais transporta mezgls būs vieta, kur Rīgas iedzīvotājiem un viesiem ērti pārsēsties no viena sabiedriskā transporta veida otrā, kur cilvēki ratiņkrēslā, ar bērnu ratiņiem vai saviem velosipēdiem varēs ērti nokļūt uz stacijas peroniem. Rīgas stacijā iedzīvotāji varēs pārsēsties vai sākt braucienu ar starptautiskiem, reģionāliem un piepilsētas vilcieniem, reģionālajiem autobusiem, pilsētas satiksmi. Stacija nodrošinās ērtas mikromobilitātes iespējas – piemēram, atstāt velosipēdu vai izīrēt skrejriteni.

“Rail Baltica” projekta mērķis ir nodrošināt, lai jaunā ātrgaitas dzelzceļa infrastruktūra tiktu attīstīta pārdomāti, projektēšanas gaitā ņemot vērā nevalstisko organizāciju un sabiedrības pārstāvju priekšlikumus sākotnējo risinājumu pilnveidei, kā arī turpmākajos projekta attīstības posmos.

Tiešsaistes diskusiju atklās satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Par būvniecības gaitu un sadarbības procesu ar projektēšanas darbos iesaistītajiem Latvijas un ārvalstu projektētājiem un inženieriem, lai pielāgotu un iekļautu visu ieinteresēto pušu prasības un piedāvātos risinājumus informēs “Rail Baltica” projekta būvuzņēmuma pārstāvis Guntis Āboltiņš – Āboliņš, BERERIX padomes pārstāvis/RERE Grupa valdes priekšsēdētājs.

Kā “Rail Baltica” projekts iekļaus Rīgu Eiropas ātrgaitas dzelzceļa staciju tīklā Eiropā pastāstīs Kaspars Vingris, “Eiropas Dzelzceļa līniju” valdes priekšsēdētājs.

Savukārt, Kristiāns Godiņš, Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs iezīmēs ātrgaitas dzelzceļa staciju ietekmi uz reģionālo transporta sistēmu Latvijā. Par pasažieru vilciena lomu un uzdevumiem jaunajā Rīgas Centrālajā Dzelzceļa mezglā pastāstīs Edgars Auziņš, AS “Pasažieru vilciens” Pasažieru pārvadājumu departamenta vadītājs.

Lai Rīgas centrālais transporta mezgls būtu pieejams ikvienam Rīgas iedzīvotājam un viesim, Jurģis Briedis, Apvienības “Apeirons” Vides pieejamības eksperts, iepazīstinās ar vides pieejamības risinājumiem cilvēkiem ar funkcionāliem kustību traucējumiem.

Viedokli par Baltijas lielāko transporta mezglu kā daļu no aktīvas un pievilcīgas Rīgas pilsētas, sniegs pilsētplānotājs Neils Balgalis no SIA “Grupa 93”. To papildinās Viesturs Krūmiņliepa, RD Pilsētas attīstības departamenta Galvenais projektu vadītājs transporta plānošanas jomā, konceptuāli analizējot “Rail Baltica” lokālplānojuma principus satiksmes plūsmu reorganizācijai ap Centrālo staciju un tā sniegtās iespējas.

Par to, kā veidot Rīgas Centrālās Dzelzceļa stacijas apkārtni estētiski pievilcīgu un atbilstošu mūsdienu vides dizaina risinājumiem pastāstīs Edgars Neilands, SIA Labie Koki uzņēmuma vadītājs, informējot par plānotiem apzaļumošanas un labiekārtojuma risinājumiem Centrālās stacijas dienvidu laukumā.

Tiešsaistes diskusija “Rail Baltica” būvniecība Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā – veidojot multimodālu mobilitātes centru notiks ceturtdien, 17. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 13.30. Aicinām vērot pasākumu tiešraidē Satiksmes ministrijas sociālā tīkla “Facebook” kontā, kur apskatāma diskusijas programma.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI