DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Publisko izdevumu un revīzijas komisiju turpmāk vadīs Reinis Znotiņš

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti piektdien, 11.jūnijā, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Reini Znotiņu.

“Mana profesionālā pieredze pirms darba parlamentā galvenokārt bija saistīta ar privāto sektoru, un es skaidri redzu būtiskas atšķirības starp to, kā nauda tiek tērēta publiskajā sektorā un kā to iegulda privātajā sektorā. Mana pieredze Izglītības un zinātnes ministrijā pierāda, ka arī valsts iestāde naudu var ieguldīt efektīvi, tostarp uzceļot Daugavas stadiona ledus halli par pusi no iepirkumā piedāvātās summas, realizējot pasaules līmeņa projektu “Tava klase” par rekordzemu summu un optimizējot e-dziesmu svētku izmaksas divas reizes pret sākotnēji prasīto finansējumu. Mans mērķis ir panākt katra nodokļu maksātāja eiro efektīvu ieguldījumu Latvijas valsts attīstībā,” pauž R.Znotiņš.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas pamatdarbs ir Valsts kontroles (VK) ziņojumu izskatīšana un konstatēto trūkumu novēršanas uzraudzība. VK auditētajām ministrijām un iestādēm ir pienākums komisijai sniegt informāciju par konstatēto trūkumu novēršanas gaitu. Ja institūcijas nav pilnībā novērsušas pārkāpumus, komisija noskaidro iemeslus, uzklausa argumentus un, izvērtējot situāciju, nosaka papildu termiņus trūkumu novēršanai. Komisija pārbauda Saeimas grāmatvedību, izdevumu lietderību un likumību, kā arī parlamenta gada pārskatus.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI