DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Klimatneitralitātes darba grupa aicina piedalīties publiskajā apspriešanā par Rīgas Eksportostas dienvidu daļas lokālplānojumu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 11. jūnijā, Rīgas domes Klimatneitralitātes darba grupas sanāksmē izskatīja šobrīd publiskai apspriešanai nodoto Rīgas Eksportostas dienvidu daļas lokālplānojuma redakciju un Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma (SIVN) Vides pārskatu, kur īpaša uzmanība veltīta tieši ar vides un klimata aspektiem.

Šā gada 15.martā un 5.maijā Pilsētas attīstības komitejas sēdēs tika izskatīts jautājums par Eksportostas dienvidu daļas lokālplānojuma redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai. Komitejas sēdēs izskanēja bažas par Eksportostas ietekmi uz vidi, tādēļ tika nolemts, ka būtu nepieciešama atsevišķa diskusija un publiskās apspriešanas laikā būtu apspriežami klimatneitralitātes jautājumi.

Klimatneitralitātes darba grupas vadītāja Selīna Vancāne: “Ostas attīstība ir būtiska Rīgas attīstības sastāvdaļa, taču to nevar skatīt atrauti no iespējamās ietekmes uz vidi un klimatu, kas nozīmē arī uz cilvēka dzīves kvalitāti. Ir svarīgi uzklausīt iedzīvotāju un vides ekspertu viedokli un ņemt to vērā, tādēļ arī sasaucu šo sanāksmi.”

Darba grupas sanāksmē vairums dalībnieku izrādīja satraukumu par to, kādu ietekmi atstās prāmju, kas motorus darbina ar dīzeli, ienākšana Rīgas teritorijā. Diskusijas laikā tika lemts par to, ka jāmeklē risinājumi kā nodrošināt elektrības pieslēgumu ostā, kā arī ir nepieciešams izvērtēt ūdens transporta līdzekļu attīstības tendences, iespēju tos darbināt ar vide draudzīgāku degvielu un samazināt ietekmi uz vidi visos aspektos. “Plānojot tik būtisku investīciju nozīmīgā infrastruktūrā ir jāņem vērā nākotnes attīstības tendences kuģu transporta un klimata jomā! ” pauda Selīna Vancāne.

Sanāksmes kopsavilkums un ieteikumi, kas saistāmi ar Rīgas klimata attīstību tiks nosūtīti izskatīšanai trīspusējā sanāksmē starp Rīgas Brīvostu, Rīgas domi un projekta attīstītāju. Zināms, ka šobrīd tiek plānota tehniskā priekšizpēte, lai analizētu ostas akvatorija stāvokli, iespējas tā padziļināšanai un attīstībai, kā arī tehniski ekonomiskais izvērtējums par iespējām ostā nodrošināt iespēju pieslēgt elektrību, lai prāmji piestātnē netiktu darbināti ar dīzeļmotoriem.

Klimatneitralitātes darba grupa aicina iedzīvotājus un Rīgas aktīvistus izmantot iespēju iesaistīties publiskā apspriešanā:  https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_12651

Publiskā apspriešana notiek līdz otrajam jūlijam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI