DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vizītē Latvijā ierodas NATO Jūras spēku trieciena un atbalsta spēku komandieris

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien, 13. jūnijā, divu dienu vizītē  Latvijā ieradīsies NATO Jūras spēku trieciena un atbalsta spēku komandieris viceadmirālis Jūdžīns Bleks (Eugene H. Black III).

Viceadmirālis J. Bleks tiksies ar aizsardzības ministru Arti Pabriku un  Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu, lai pārrunātu aktuālos starptautiskās un reģionālās drošības jautājumus.

Vizītes ietvaros viceadmirālis J.Bleks piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā Rīgas Brāļu kapos.

NATO Jūras spēku trieciena un atbalsta spēki (STRIKFORNATO) ir NATO Eiropas spēku virspavēlnieka (SACEUR) pakļautībā un to uzdevums ir nodrošināt ātri izvietojamu štābu pilna spektra Jūras spēku operāciju plānošanai un izpildei, īstenojot Alianses kolektīvo aizsardzību un atturēšanu.

Jau ziņots, ka no 6. līdz 18. jūnijam Baltijas jūrā norisinās starptautiskās militārās mācības “Baltops 50”, un tās vada un kontrolē  NATO Jūras spēku trieciena un atbalsta spēki no Oeirasas, Portugālē.

Starptautisko militāro mācību “Baltops 50” mērķis ir veicināt sabiedroto bruņoto spēku sadarbību un savietojamību, stiprināt spējas strauji reaģēt, izmantojot visu spēku veidu spējas, kā arī demonstrēt sabiedroto un partnervalstu apņēmību nodrošināt stabilitāti reģionā un gatavību aizsargāt Baltijas jūras reģionu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI