DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas Mūzikas padome: LAS koncertzāles novietņu izpētes rezultātā nav atbildēts uz vairākiem nozīmīgiem jautājumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

10. jūnijā pēc kultūras ministra Naura Puntuļa aicinājuma notika Latvijas Mūzikas padome, tās darba kārtībā bija jautājums par Latvijas Arhitektu savienības (LAS) veikto Nacionālās akustiskās koncertzāles potenciālo novietņu izvērtēšanas rezultātiem, ar kuriem plašāka sabiedrība tika iepazīstināta publiskajā prezentācijā 10. jūnijā. Latvijas Mūzikas padome akcentē divus būtiskus uzstādījumus koncertzāles novietnei - izcilu akustisko kvalitāti un mūzikas nozares vajadzībām atbilstošu telpu programmu.

Latvijas Mūzikas padomes locekļi atzīmēja, ka aktīvi seko līdzi publiski sniegtajai informācijai un ir arī apzinājuši klasiskās mūzikas pārstāvju sākotnējos viedokļus par koncertzāles novietojumam piedāvātajām vietām. Padome, piesardzīgi vērtējot izskanējušo publisko informāciju, vērš uzmanību, ka šobrīd ir vairāki mūzikas nozarei kritiski nozīmīgi jautājumi, uz kuriem nepieciešams saņemt atbildes attiecībā uz visām pirmajā trijniekā iekļuvušajām vietām - piemēram, Hanzas pārvada problēma novietnei Andrejsalā, multimodālā satiksmes centra un ugunsdzēsības depo darbība Rūpniecības preču tirgū, Kongresu nama piemērošana nepieciešamajai telpu programmai, kā arī citi jautājumi. Līdz šo atbilžu saņemšanai Mūzikas padome atturas paust atbalstu kādai no konkrētām rekomendētajām vietām.

Padomes priekšsēdētājs Egils Šēfers: “Saprotams, ka ideālu vietu nav un katrai novietnei būs savi plusi un mīnusi. Šādās diskusijās, identificējot iespējamās novietņu problēmas, esam pavadījuši pēdējos vismaz 20 gadus un Latvijas Arhitektu savienības virzītais process ir tikai pagaidām pēdējais no šāda veida pētījumu virknes. Esam gatavi padziļinātākai sarunai un kompromisu meklējumiem, tomēr ir divi uzstādījumi, no kuriem nav iespējams atkāpties - izcila akustiskā kvalitāte, arī ņemot vērā apkārtējās vides trokšņu un vibrāciju līmeni, un mūzikas nozares vajadzībām atbilstoša telpu programma.”

Padome aicināja Kultūras ministriju turpmākajās sarunās ar iesaistītajām pusēm, tostarp Rīgas Domi, aicināt arī Padomes deleģētos pārstāvjus – Padomes priekšsēdētāju, LMIC un Nacionālās ierakstu kompānijas "Skani" vadītāju Egilu Šēferu, LNSO valdes locekli Indru Lūkinu, LNOB valdes locekli Sandi Voldiņu un Latvijas Radio 3 “Klasika” direktori Gundu Vaivodi.

10. jūnijā Mūzikas padomes sēdē piedalījās E.Šēfers, A.Beitāne, E.Kalnakārkle, R.Kronlaks, G.Ķirsis, U.Lipskis, J.Ozols, I.Treija, G.Vaivode, K.Vanags, S.Voldiņš, D.Zirniņa un pieaicinātais eksperts K.Zemītis, kā arī mūzikas organizāciju vadītāji, M.Ošlejs, I.Lūkina, I.Zemzare un E.Siliņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI