DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Notiks pētniecības un inovāciju programmas “Apvārsnis Eiropa” atklāšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Interesenti laipni aicināti piektdien, 18. jūnijā, no plkst. 11.00 - 13.00 piedalīties Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas Apvārsnis Eiropa” atklāšanas pasākumā Latvijā, lai  uzzinātu vairāk par programmu un tās mērķiem, potenciālu Latvijai, kā arī iepazītos ar programmas  “Apvārsnis 2020” trīs projektu īstenotāju pieredzi.

Pasākumu atklās izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, ar programmu “Apvārsnis Eiropa iepazīstinās Eiropas Komisijas ģenerāldirektors pētniecībā un inovācijās Žans-Ēriks Pakē (Jean-Eric Paquet).

Aicinām reģistrēties līdz 17. jūnija plkst 11.00 šeit.

Reģistrētie dalībnieki varēs sekot pasākumam līdzi ZOOM platformā, visiem interesentiem  tiešraide būs pieejama Zinātne Latvijai Youtube kontā, kā arī “Apvārsnis Eiropa” Nacionālā kontaktpunkta Facebook tiešraidē.

Pasākums notiks angļu valodā. 

“Apvārsnis Eiropa” ir Eiropas Savienības (ES) pētniecības un inovāciju programma 2021.- 2027. gada periodam, kas turpinās līdzšinējo programmu “Apvārsnis 2020”. Programmas “Apvārsnis Eiropa” kopējais finansējums ir 95,5 miljardi eiro, padarot to par visu laiku vērienīgāko un ambiciozāko pētniecības un inovāciju programmu ES.

Programmas “Apvārsnis 2020” (2014.-2020.) konkursos Eiropas Komisijas atbalstu ir ieguvuši 511 dalībnieki no Latvijas un attiecīgi 411 projekti piesaistījuši finansējumu 112,9 miljonu eiro apmērā, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz Latvijas dalībnieku finansējumu iepriekšējā - 7. ietvara programmā (2007.-2013.). Programma “Apvārsnis 2020” ir devusi būtisku atbalstu Latvijas pētniecības un inovācijas sektoram un veicinājusi starptautisko sadarbību. Augstie „Apvārsnis 2020” rezultāti parāda Latvijas zinātnes un inovāciju pieaugošo potenciālu Eiropas mērogā un ļauj ar nepacietību gaidīt līdzvērtīgus vai pat lielākus panākumus „Apvārsnis Eiropa” programmā.

“Apvārsnis Eiropa” pamatā ir izvirzīts trīs pīlāru modelis, kura ietvaros atbalstīs atvērto zinātni, globālo izaicinājumu risināšanu un rūpniecības konkurētspēju un atvērto inovāciju, papildus atbalstot arī Eiropas pētniecības telpas stiprināšanu. “Apvārsnis Eiropa” programma sniedz iespēju attīstīt inovatīvas un konkurētspējīgas pētniecības idejas gan individuālu projektu līmenī Marijas Sklodovskas Kirī aktivitāšu projektos, gan Eiropas Pētniecības padomes grantu projektos. Tāpat organizācijām un pētniekiem ir iespēja  darboties lielās grupās  jeb konsorcijos kādā no tematisko kopu projektiem, kā arī attīstīt jaunuzņēmumus,  mazos un vidējos uzņēmumus, radot izcilas inovācijas un risinājumus, piedaloties Eiropas Inovāciju padomes projektu konkursos. “Apvārsnis Eiropa” programmā ir ieviestas partnerības un uzdevumu kopas jeb misijas, lielāks uzsvars tiek likts uz dzimumu līdztiesības, atvērtās zinātnes un ilgtspējības principiem, lai kopīgi veicinātu pāreju uz zaļāku, digitālāku un klimata neitrālāku Eiropu.

Pasākumu organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Valsts izglītības un attīstības aģentūras (VIAA) programmas “Apvārsnis Eiropa” Nacionālo kontaktpunktu un Latvijas Zinātnes padomi. Informatīvi atbalsta Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Labs of Latvia.

https://www.izm.gov.lv/lv/jaunums/notiks-petniecibas-un-inovaciju-programmas-apvarsnis-eiropa-atklasana

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI