DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Gruzijas amatpersonas vienojas turpināt ekonomisko sadarbību un stiprināt Gruzijas Eirointegrācijas centienus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 7. jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs oficiālā vizītē apmeklēja Gruziju. Vizītes ietvaros ministram notika tikšanās ar Gruzijas ārlietu ministru Davidu Zalkaliani (David Zalkaliani), premjeru Irakli Garibašvili (Irakli Garibashvili), Gruzijas parlamenta spīkeru Kaha Kučava (Kakha Kuchava) un parlamenta pozīcijas un opozīcijas partiju pārstāvjiem.

Ārlietu ministri apliecināja vēlmi turpināt veiksmīgo Latvijas un Gruzijas politisko un ekonomisko sadarbību, kā arī uzsvēra Latvijas un Gruzijas starpvaldību komisijas nozīmi, risinot divpusējās sadarbības jautājumus.

Ārlietu ministrs E. Rinkēvičs akcentēja, ka Gruzija ir Latvijas draugs un svarīgs sadarbības partneris un pauda stingru atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai integritātei, kā arī virzībai uz līdzdalību Eiropas Savienībā un NATO. 

Edgars Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija saskata potenciālu sadarbības paplašināšanā ar Gruziju informāciju un komunikāciju tehnoloģiju, klimata pārmaiņu un zaļo tehnoloģiju, kā arī transporta un loģistikas jomā. Latvijas nacionālās aviokompānijas AirBaltic tiešā reisa uz Tbilisi atjaunošana 2021. gada aprīlī ir vēl viens faktors, kas veicina abu valstu ciešo sadarbību.

Tikšanās laikā ar Gruzijas ārlietu ministru E. Rinkēvičs pārrunāja aktuālos Latvijas–Gruzijas divpusējās sadarbības jautājumus, Gruzijas NATO un Eirointegrācijas centienus, sadarbību ES Austrumu partnerības formātā, drošības situāciju Dienvidkaukāza reģionā, iekšpolitisko situāciju Gruzijā un attiecības ar Krieviju.

E. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija atbalsta ES veidoto COVID-19 vakcīnu ziedošanas mehānismu, vienlaicīgi apliecinot gatavību ziedot Gruzijai COVID-19 vakcīnas.

Vizītes laikā ministrs nolika ziedus pie Varoņu memoriāla, kā arī apmeklēja administratīvo robežlīniju ar Dienvidosetiju pie Odzisi ciemata.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI