DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

VID muitas amatpersonas konstatē vairāk nekā 120 000 kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu un automobiļu kontroli, novērsa 120 300 cigarešu (6 015 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vagonos starp kokskaidu granulām un kokmateriāliem, kā arī kravas transportlīdzekļa piekabes rāmja konstrukcijā.  

2021.gada 5.jūnijā, veicot no Baltkrievijas Latvijā iebraukuša kravas vilciena skenēšanas attēlu analīzi, Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonā ar kokskaidu granulām. Vagons tika novirzīts uz Daugavpils preču stacijas MKP, kur tika veikta padziļinātā muitas kontrole. Tās laikā muitas amatpersonas slēgtā tipa vagonā konstatēja kontrabandas cigaretes. Kontroles rezultātā izņemti 40 000 cigarešu "Premjer" (2000 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

2021.gada 28.maijā Daugavpils preču stacijā, veicot kravas vilciena kontroli, muitas amatpersonas atklāja kontrabandas cigaretes vagonā ar kokmateriālu kravu. Iepakojumi ar cigaretēm bija paslēpti starp dēļiem. Vagonā atradās 53 400 cigaretes "NZ" (2670 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

2021. gada 26.maijā Grebņevas MKP muitas amatpersonām, pārbaudot no Krievijas iebraukušu kravas automobili, radās aizdomas par nedeklarētu akcīzes preču pārvietošanu. Slēptuves transportlīdzekļa piekabes rāmja konstrukcijā palīdzēja atklāt darba suns. Padziļinātās kontroles rezultātā tika izņemtas 26 900 cigaretes "Premjer", "NZ" un "Winston" ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI