DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Mammadaba meistarklasē šogad mežu izzinājuši vairāk nekā 6000 skolēnu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz ar vasaras sākumu, noslēdzies mācību gads ikgadējā AS “Latvijas valsts meži” vides izglītības programmā 1. – 6. klasēm “mammadaba meistarklase”, kurā šogad piedalījies 6441 skolēns no 134 Latvijas skolām. Šis ir jau 15 mācību gads, kad skolēniem iespēju mācīties no dabas sniedz “mammadaba meistarklase”, kuras ietvaros skolas tiek aicinātas apgūt mācību stundas ārā - skolas pagalmā un Latvijas valsts mežos.

Programmas “mammadaba meistarklase” ietvaros mācību gada laikā klasei kopā ar skolotāju jāpaveic 3 meistardarbi – “Āra meistarstunda”, “Koka meistarstiķis” un “Meža meistardiena”. Čaklākie meistarklases dalībnieki iegūst Starptautiskā Vides izglītības fonda (FEE) programmas “Learning about Forest” diplomu!

Prieks skolēniem un skolotājiem

Meistarklases dalībnieku aptauja liecina, ka gandrīz puse no dalībniekiem programmā piedalās jau ilgāk nekā piecus gadus. Lielākā daļa skolotāju atzinīgi novērtē mammadaba meistarklasi, uzsverot, ka mācības ārā sagādā prieku gan skolēniem, gan arī skolotājiem. Skolotājas raksta: “Šajā gadā bija ļoti daudz āra nodarbību, tās kļuvušas ļoti populāras. Pateicoties mammadaba aktivitātēm jeb ikgadējām āra nodarbībām, skolēni jau ir pieraduši un nerodas jautājumi par to, ko mēs ārā darīsim”. Katru gadu meistarklases dalībniekiem tiek dāvināti arī dažādi LVM veidoti mācību materiāli.  “Ļoti labs materiāls, ko šogad izmantoju, ir "Koka pase skolēniem". Lai radošas idejas radīt vēl!” raksta viena no meistarklases skolotājām.

Aktīvākajiem skolotājiem kā balva katru gadu tiek organizēta arī izglītojoša vasaras nometne – tālākizglītības kursi, kas šogad plānoti no 27. – 29. jūlijam LVM atpūtas un tūrisma centrā “Ezernieki”. Nometnē skolotājiem būs iespēja kopā ar LVM speciālistiem, ornitologiem, kā arī īpašo viesi - dabas pētnieku Māri Olti - iepazīt aktualitātes vides izglītībā un mežsaimniecībā, kā arī pašiem izmēģināt jauno metodisko līdzekli “Meža izziņas mugursoma”, kuru veidojuši LU Starpnozaru izglītības inovāciju centra eksperti atbilstoši “Skola2030” dabaszinību mācību programmai.

Kopš 2006. gada AS “Latvijas valsts meži” vides izglītības programmā “mammadaba meistarklase” piedalījušies jau vairāk nekā 80 000 skolēnu. Sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru ik gadu AS „Latvijas valsts meži" aicina skolas mācīties dabā. Sākot no pirmsskolu ķipariem un beidzot ar augstskolu studentiem un pedagogiem - ikvienam ir iespēja doties Latvijas valsts mežu takās un stiprināt skolā iegūtās zināšanas ar praktiskiem uzdevumiem dabā. Katru gadu vairāk nekā 20 000 bērnu, jauniešu un skolotāju izzina mežu daudzveidīgajās LVM skolu programmās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI